Планинарски савез Републике Српске

Login Form

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 68218 гостију и нема пријављених чланова

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
206
Број прегледа чланака
788279

Након успјешног прошлогодишњег издања трке "Требиње Вертикал- Трка у камену", обавјештавамо вас да ће се у организацији ПД "Вучји зуб" по други пут одржати ова спортска манифестација. Трка ће се у мушкој и женској конкуренцији, одржати 18. марта 2017.год. (субота) са почетком у 10,00 часова.

Старт трке је као и прошле године код Перовића/Арсланагића моста. Учеснике трке очекују вриједне новчане, робне награде, трофеји као и викенд за двоје у хотелу Леотар. Такође за све учеснике у котизацију (15,00КМ) је урачунат пакет: стартни број, уникатна финишер медаља, елетронско мјерење времена, ручак и конзумација након трке. Важно је напоменути да се заинтересовани такмичари морају пријавити и уплатити котизацију најкасније до 14.03. до 24 час. осим такмичара из иностранства који могу извршити уплату на дан трке. Овај пут наш Вертикал оджаће се дан прије  трке Котор Вертикал Екстрим (Kotor Vertical Extreme) у организацији наших пријатеља: Орјен аутдор и АК "Нискогорци" из Хецег Новог. Дакле, два Вертикала за један викенд :)
Требињски Вертикал креће са обале ријеке Требишњице (274м/нв), поред Перовића-Арсланагића моста а циљ трке ја на врху планине Леотар. (1228м/нв). Ради се о једној од  дисциплина у тзв. небеском трчању - Вертикални километар (Vertical Kilometer). Трке са 1.000 метара укупног вертикалног успона преко различитог терена са значајним нагибом, али које не прелазе дужину од 5 километара  уз дозвољено одступање од 5%. Дужина наше углавном кршевите стазе је 5200м док висинска разлика износи око 960м, на самим смо границама за један Ветикал :)
Надамо се да ће трка у камену и ове године привући велики број требињаца  и такмичара из региона, те да ће као и наша бициклистичка трка постати традиционална.

ДА СМО ЗДРАВО!

Адреса

Планинарски савез Републике Српске
Светосавска 13
79000 ПриједорЛига РС у планинарској орјентацији 2017.

Табела

Коначни пласман за 2017.
1. ПД "Сјемећ" Рогатица - 17 бодова
2. ПСД "Столац" Вишеград - 16 бодова
3. ПД "Гласинац" Соколац - 12 бодова
4. ПД "Клековача" Приједор - 07 бодова
5. ПД "Сјемећ" Рогатица(Ж) - 03 бода
6. ПД "Гласинац" Соколац (Ж) - 03 бода
7. ПСД "Столац" Вишеград(Ж) - 01 бод
8. ПСД "Превија" Ламовита - 01 бод
9. ПАОК "Бањалука" Бањалука - без бодова

 

intersportlogo

mtel