Планинарски савез Републике Српске

Login Form

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 68153 гостију и нема пријављених чланова

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
206
Број прегледа чланака
788279

Поштовани планинари, атлетичари, маратонци, бициклисти и сви остали спортисти и љубитељи природе, позивамо Вас на Озрен, на 13. међународни „Озренски планинарски маратон 2017“, који ће се одржати од  2. до 4. јуна 2017. године  на простору  планине  Озрен.

На маратон се долази у петак, 2. јуна 2017. године, послије 18:00 часова у туристичко  насеље  Калуђерица,  камп  у  непосредној  близини Манастира  Озрен. По доласку учесници се пријављују и смјештају. Исто вече у кампу ће бити организовано  такмичење  у  припремању  „Озренског златног котлића“,  те дружење уз  логорску  ватру. Они  који  не  планирају  доћи  у  петак,  могу  доћи  у  суботу  3. јуна до 8:00 часова. Старт маратона на свим стазама је у суботу 3. јуна у 9:00 часова. Предвиђено  је  да  последњи  маратонци  стигну на циљ  у  недјељу  4. јуна   до  17:00 часова.

Смјештај је предвиђен у туристичком насељу Калуђерица у кругу кампа са властитим шаторима и у изнајмљеним собама. За смјештај у собама неопходно је обавити резервацију прије доласка на маратон.

За љубитеље природе и рекреације припремили смо осам стаза, и то: - Ултрамаратон, дужине 101 км, коју препоручујемо онима који су довољно физички припремљени и одважни да издрже дуго пјешачење. - Стаза Прења, дужине 70 км, коју препоручујемо физички припремљеним и искусним маратонцима, који желе да прођу обалом планинске ријеке Прење до највишег врха Озрена. - Стаза Остравица, дужине 46,6 км, намијењена је онима који желе, без претјераног напора, освојити највиши врх Озрена али и проћи многим другим прелијепим предјелима ове планине. - Стаза Каменица, дужине 35,5 км, коју препоручујемо свим планинарима и која је према нашој оцјени најљепша од припремљених планинарских стаза. - Стаза Јадрина, дужине 24,5 км, коју због њене љепоте а мале тежине препоручујемо свима који се баве спортом и рекреацијом, али и шетачима и љубитељима природе. - Стаза Краљица, дужине 14 км, води Вас до пећине “Јаменичка јама” и планинарског дома на Краљици. - Стаза задовољства-Пољана, дужине 7 км, пролази кроз туристичко насеље Калуђерица пратећи поток Пољана до једног од ријетких спелеолошких објеката на Озрену - пећине “Јаменичка јама”. - Стаза задовољства-Градишник, дужине 6,2 км, намијењена је прије свега најмлађима али и онима који из било ког разлога нису у могућности прећи неку од дужих стаза.

За све информације везане за маратон и најаве учесника можете се обратити Миломиру Васићу
путем телефона: +387 65 891 340 или на и-мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Добро нам дошли!Адреса

Планинарски савез Републике Српске
Светосавска 13
79000 ПриједорЛига РС у планинарској орјентацији 2017.

Табела

Коначни пласман за 2017.
1. ПД "Сјемећ" Рогатица - 17 бодова
2. ПСД "Столац" Вишеград - 16 бодова
3. ПД "Гласинац" Соколац - 12 бодова
4. ПД "Клековача" Приједор - 07 бодова
5. ПД "Сјемећ" Рогатица(Ж) - 03 бода
6. ПД "Гласинац" Соколац (Ж) - 03 бода
7. ПСД "Столац" Вишеград(Ж) - 01 бод
8. ПСД "Превија" Ламовита - 01 бод
9. ПАОК "Бањалука" Бањалука - без бодова

 

intersportlogo

mtel