Планинарски савез Републике Српске

Login Form

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
181
Број прегледа чланака
618307

Поштоване колеге, користимо ову прилику да вас позовемо на тренинг који ће се одржати на Бјелашници 26. и 27. августа, али такођер да овај позив прослиједите свим друштвима, члановима ваших савеза.

***
Позивамо све планинаре, водиче, спасиоце, љубитеље природе и планина, спортисте, рекреативце и све друге заинтересоване да као волонтери учествују у развоју Via Dinarica иницијативе, на тренинг о одрживости и развоју Via Dinarica програма у Босни и Херцеговини. Тренинг ће се одржати 26. и 27. 08. 2017. године, у планинарском дому Бијеле воде на Бјелашници. Организатор тренинга је Удружење Земља Динарика / Terra Dinarica.

Успостављањем и промоцијом Via Dinarica Бијеле стазе повећан је број упита од стране заинтересованих како страних, тако и домаћих планинара, тркача, бициклиста, заљубљеника у природу, других туриста, али и оних који желе допринијети развоју и побољшању Via Dinarica стаза. Циљ тренинга је да се чланови планинарских друштава и сличних организација, те заинтересовани волонтери упознају са идејом и концептом Via Dinarica у смислу одрживости ове мега стазе, али и потреба планинара, туриста и авантуриста, који истом већ пролазе у прилично значајном броју. Након тренинга, учесници ће моћи пружити информације о стази, атракцијама и капацитетима на Via Dinarici, и прикључити се даљем развоју ове успјешне приче. Осим тога, учесници ће бити упознати са радом волонтерске мреже, моделом за будуће одржавање Via Dinarica стаза у БиХ, те кориштењем web платформе viadinarica.com.

Теме и активности тренинга укључују:

- Развој Via Dinarica стаза са посебним освртом на Босну и Херцеговину;
- Припрема и одржавање Via Dinarica стаза;
- Успостављање и координација Via Dinarica волонтерске мреже;
- Партнерства између планинарских друштава, домаћинстава и других актера који нуде услуге у авантуристичком туризму на простору Via Dinarica;
- Заштита природе на простору Via Dinarica стаза;
- Значај, могућности и кориштење Via Dinarica Outdooractive web платформе.

Учешће на тренингу је бесплатно. Сви учесници ће имати обезбјеђен смјештај и ручак, док су трошкови превоза у властитом аранжману. Број учесника је ограничен.

Молимо вас да своје или присуство чланова ваших клубова и организација потврдите путем емаил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до понедељка 21. августа.


Via Dinarica B&H Team

Џемала Биједића 185
71000 Сарајево, БиХ
Via Dinarica Support Center +387 62 393 393
www.viadinarica.com

Адреса

Планинарски савез Републике Српске
Светосавска 13
79000 ПриједорЛига РС у планинарској орјентацији 2016.

Табела


Коначни пласман за 2016. годину

1.    ПД „Клековача“ Приједор        14 бодова
2.    ПСД „Столац“ Вишеград          13 бодова
3.    ПД „Сјемећ“ Рогатица              12 бодова
4.    ПД „Превија“ Ламовита              9 бодова
5.    ПД „Гласинац“ Соколац              6 бодова
6.    ПД „Клековача“ Приједор (Ж)     3 бода
7.    ПД „Романија“ Пале                   1 бод
8.    ПД „Сјемећ“ Рогатица (Ж)           1 бод
9.    ПСД „Столац“ Вишеград (Ж)       1 бод
10.  ПД „Чичак“ Челинац                   0 бодова

 

 

intersportlogo

mtel