Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

За предсједника Савеза изабран Нено Добријевић (ФОТО)

Нено Добријевић изабран је једногласно за новог предсједника Планинарског савеза Републике Српске.
На редовној скупштини Планинарског савеза Српске која је одржана данас у Бањалуци, усвојени су финансијски план, календар акција за ову годину и и извјештаји о раду у прошлој години.

Добријевић ће на функцији предсједника Планинарског савеза наслиједити Љубишу Араманду, који је трагично настрадао у авионској несрећи 2022. године и његов мандат ће трајати двије године, саопштено је из Планинарског савеза Српске.

Добријевић је изразио захвалност за указано повјерење.

“Трагична вијест о погибији предсједника савеза и његове кћерке Андрее унијела је велику тугу у срца свих чланова планинарске заједнице нашег савеза и дубоко дирнула све наше пријатеље планинаре из земаља окружења”, рекао је Добријевић.

Он је додао да је прихватио понуђену кандидатуру потпуно свјестан одговорности и обавеза.

“Континуитет Планинарског савеза Српске не смије бити прекинут и ми желимо брзу консолидацију ради наших чланова”, рекао је Добријевић.

Добријевић је познати бањалучки интервентни кардиолог, члан је Планинарског друштва “Клековача” Приједор, активно планинари и бави се бициклизмом преко 15 година.

Учесник је бројних планинарских акција и организатор акције “Грмечки марш”.

“Нема викенда да око 4.000 планинара, организованих у 69 планинарских друштва не походе неку од планина и да потом сваки од њих објави неколико фотографија промовишући планинарство и природне љепоте наше земље. Има ли боље рекламе и презентације наше земље, природних љепота и рекреативног туризма”, каже Добријевић.

Извор: СРНА

Шибови 2024 – Обука за маркацисте (ФОТО)

Служба за планине и планинске стазе ПСРС, у периоду од 11.10.2024 до 13.10.2024. године, организује обуку за маркирање планинарских стаза. Обука ће се одржати у

Експедиција Арарат 2024 (ФОТО)

Арарат, митска планина. Јерменима национални симбол и Мајка свијета. Важна планина и за друге хришћане, јевреје, али и муслимане јер се помиње у Старом завјету