Planinarski savez Republike Srpske

Одабери језик

Шибови 2024 – Обука за маркацисте (ФОТО)

Служба за планине и планинске стазе ПСРС, у периоду од 11.10.2024 до 13.10.2024. године, организује обуку за маркирање планинарских стаза. Обука ће се одржати у просторијама и околини Планинарског дома „Шибови“ – Бања Лука.

Обука за маркирање и одржавање планинарских стаза проводи се према Програму за обуку за планинарско звање – маркациста, Планинарског савеза Републике Српске. Намијењена је члановима планинарских организација који желе да се едукују за  самосталну израду и маркирање планинарских и пјешачких стаза на територији Републике Српске.

Услов за учешће је активно чланство у планинарском удружењу које је члан ПСРС. Трошкови котизација за обуку по полазнику су 50 КМ и односе се на два оброка (ручка) и четири суха оброка. Остататак трошкова сноси  Планинарски савез Републике Српске, а исти обухватају трошкове смјештаја, трошкове инструктора, колективне опреме и администрације.

Позивамо заинтересоване планинаре да се пријаве, путем е-маила: sluzbazaplaninepsrs@gmail.com .

Пријаве се подносе до 15.09.2024. године. Број мјеста за обуку је ограничен због смјештајних капацитета планинарског дома.

Све додатне информације могу се добити на контакт телефон: 065/860-328   

НАЧЕЛНИК СЛУЖБЕ

Саша Дрљача

Експедиција Арарат 2024 (ФОТО)

Арарат, митска планина. Јерменима национални симбол и Мајка свијета. Важна планина и за друге хришћане, јевреје, али и муслимане јер се помиње у Старом завјету