Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
364
Број прегледа чланака
1574205

logovucjizubtrebinjeSedam članova PD „Vučji zub“ iz Trebinja ostvarili su 24.07 svoj plan i našli se po treći put na vrhu Mitikas (2918 mnv) najvišem vrh planine Olimp. Vremenski uslovi tih dana nisu išli u prilog planinarima, pa je za razliku od predhodnih godina uspon izvršen u dva dana. Prvog dana po kišovitom vremenu stiglo se do planinarskog doma „Refuge A“ a drugog dana rano ujutro trebinjski planinari uspjeli su „uhvatiti“ vedro vrijeme i u rekordnom roku za oko 2 časa iznijeti zastavu svog društva na vrh ove respekltabilne planine.


„Prvi dan je bilo malo riskantno, jer smo se do planinarskog doma, na 2.100 m visine, penjali po kišnom vremenu. Sutradan ujutro smo uhvatili jedan ‘prozor’ lijepog vremena i izverali se preostalih 800 m do vrha, a zatim strčali dolje. Pošto je u pitanju uhodana ekipa, uspon je savladan posve rutinski i bez problema“, rekao je po povratku za lokalni Radio Trebinje  vođa ekspedicije Igor Škero.

vz olimp2014

S obzirom da se planinarski domovi (njih tri A, B, i C) na putu do brojnih vrhova Olimpa nalaze u istoimenom nacionalnom parku, svim planinarima i ljubiteljima prirode se toplo preporučuje posjeta ovog područja. Prirodni pejzaži, vegetacija koja sliči planini Orjen i blizina mora dovoljan su razlog da se ova destinacija uvrsti u sam vrh planinarskih i turističkih aktivnosti društava.



 

Login Form