logovucjizubtrebinjeSedam članova PD „Vučji zub“ iz Trebinja ostvarili su 24.07 svoj plan i našli se po treći put na vrhu Mitikas (2918 mnv) najvišem vrh planine Olimp. Vremenski uslovi tih dana nisu išli u prilog planinarima, pa je za razliku od predhodnih godina uspon izvršen u dva dana. Prvog dana po kišovitom vremenu stiglo se do planinarskog doma „Refuge A“ a drugog dana rano ujutro trebinjski planinari uspjeli su „uhvatiti“ vedro vrijeme i u rekordnom roku za oko 2 časa iznijeti zastavu svog društva na vrh ove respekltabilne planine.


„Prvi dan je bilo malo riskantno, jer smo se do planinarskog doma, na 2.100 m visine, penjali po kišnom vremenu. Sutradan ujutro smo uhvatili jedan ‘prozor’ lijepog vremena i izverali se preostalih 800 m do vrha, a zatim strčali dolje. Pošto je u pitanju uhodana ekipa, uspon je savladan posve rutinski i bez problema“, rekao je po povratku za lokalni Radio Trebinje  vođa ekspedicije Igor Škero.

vz olimp2014

S obzirom da se planinarski domovi (njih tri A, B, i C) na putu do brojnih vrhova Olimpa nalaze u istoimenom nacionalnom parku, svim planinarima i ljubiteljima prirode se toplo preporučuje posjeta ovog područja. Prirodni pejzaži, vegetacija koja sliči planini Orjen i blizina mora dovoljan su razlog da se ova destinacija uvrsti u sam vrh planinarskih i turističkih aktivnosti društava.