Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
358
Број прегледа чланака
1547129

logo pd ozrenPoštovani planinari, atletičari, maratonci, biciklisti i svi ostali sportisti i lјubitelјi prirode, pozivamo Vas na Ozren, na 11. međunarodni „Ozrenski planinarski maraton 2015“, koji će se održati od 5. do 7. juna 2015. godine na prostoru planine Ozren.

Za lјubitelјe prirode i rekreacije pripremili smo šest staza, i to:
- Ultramaraton, dužine 101 km, koju preporučujemo onima koji su dovolјno fizički pripremlјeni i odvažni da izdrže dugo pješačenje.
- Staza Prenja, dužine 67 km, koju preporučujemo fizički pripremlјenim i iskusnim maratoncima, koji žele da prođu obalom planinske rijeke Prenje do najvišeg vrha Ozrena.


- Staza Ostravica, dužine 46,6 km, namijenjena je onima koji žele, bez pretjeranog napora, osvojiti najviši vrh Ozrena ali i proći mnogim drugim prelijepim predjelima ove planine.
- Staza Kralјica, dužine 35,5 km, koju preporučujemo svim planinarima i koja je prema našoj ocjeni najlјepša od pripremlјenih planinarskih staza.
- Staza Jadrina, dužine 23,5 km, koju zbog njene lјepote a male težine preporučujemo svima koji se bave sportom i rekreacijom, ali i šetačima i lјubitelјima prirode.
- Staza zadovolјstva-Gradišnik, dužine 3,5 km, namijenjena je prije svega najmlađima ali i onima koji iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti preći neku od dužih staza.

Na maraton se dolazi u petak, 5. juna 2015. godine, poslije 18:00 časova u turističko naselјe Kaluđerica, kamp u neposrednoj blizini Manastira Ozren. Po dolasku učesnici se prijavlјuju i smještaju. Isto veče u kampu će biti organizovano takmičenje u pripremanju „Ozrenskog zlatnog kotlića“, te druženje uz logorsku vatru. Oni koji ne planiraju doći u petak, mogu doći u subotu 6. juna do 8:00 časova. Start maratona na svim stazama je u subotu 6. juna u 9:00 časova. Predviđeno je da poslednji maratonci stignu na cilј u nedjelјu 7. juna do 17:00 časova.

Smještaj je predviđen u turističkom naselјu Kaluđerica u krugu kampa sa vlastitim šatorima i u iznajmlјenim sobama. Za smještaj u sobama neophodno je obaviti rezervaciju prije dolaska na maraton.

Za sve informacije vezane za maraton i najave učesnika možete se obratiti Milomiru Vasiću putem telefona: +387 65 891 340 ili na i-mejl: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Dobro nam došli!

PREDSJEDNIK
ORGANIZACIONOG ODBORA
Ozren Petković, s.r.

Organizatori:
- Opština Petrovo
- JU "Kulturno-turistički i sportski centar" Petrovo
- Planinarsko društvo "Ozren - Kralјica 883" Petrovo

www.petrovo.ba
https://www.facebook.com/183504478333178

Preuzmite PDF dokument
pdficon

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo