logo paok blukaObavještavamo vas da će se peti kozarski planinarski maraton u organizaciji  PAOK „Banja Luka“ iz Banja Luke, PSD „Previja“ iz Lamovite i PEK „Kozara“ iz Laktaša održati u  dane  14. i 15. septembra 2013. godine. Staze na ovom maratonu su dužine od 3 do 118 kilometara / 16 staza /. Start za sve staze je u 09,00 časova. 14.09.2013. godine ispred planinarskog doma na Previji (Kozara).


Za sve učesnike koji žele da kampuju na Previji obezbijedili smo travnatu površinu u blizini planinarskog doma (obavezno ponijeti šator i potrebnu opremu). Smještaj je moguć i u planinarskim domovima, broj mjesta je ograničen.

Dom na Previji (760 m.n.v) nalazi se na planini Kozara zapadno od Banjaluke. Na putnom pravcu Banjaluka – Prijedor, na 30 km od Banjaluke kod restorana „Peti neplan“ skrenete  desno pored benzinske pumpe i dođete u selo Lamovita. Iz sela Lamovita pješačkom stazom dužine 5,5 kimometara možete stići za 1 h i 30 min do doma ili putničkim autom putem dužine 11 kilometara /makadam/.

Za sve informacije obratite se na broj:  +387 65 58 73 50 (Duško Blažić).  e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Vidimo se na Previji. Planinarski pozdrav! .