Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902116

Предсједник Републике Српске др Рајко Кузмановић, поводом Видовдана, Крсне славе Војске Републике Српске и обиљежавања значајних годишњица отаџбинских ратова, донио је указе о одликовању 17 лица и колектива.urucivanje ordena 4
Одликовани су:

1. Његова светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски Господин Павле

(ОРДЕНОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ОГРЛИЦИ) за рад и изванредне заслуге и немјерљив допринос у развијању и јачању свијести и духовног развоја српског народа у борби за слободу и независност.

2. Шувалов (Викторович) Константин - Амбасадор Руске Федерације у БиХ

(ОРДЕНOМ ЗАСТАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СА СРЕБРНИМ ВИЈЕНЦЕМ) за рад и изванредне заслуге у међународној сарадњи и учвршћењу мира, за допринос у развоју свеукупних односа између Руске Федерације и Републике Српске, као и за личне резултате и достигнућа чији значај има шире размјере.

3. Видаковић (Перо) Родољуб - предсједник Синдиката ЦЈБ Бијељина

(ОРДЕНOМ ЧАСТИ СА СРЕБРНИМ ЗРАЦИМА) за нарочито истицање у афирмацији људских права, толеренцији међу људима и народима, владавини права и слобода као и допринос у јачању угледа Републике Српске.

4. „Планинарски савез" Републике Српске - Фоча

(ОРДЕНOМ ЊЕГОША II РЕДА) за посебне заслуге на пољу јавне дјелатности и активности којом се доприноси општем развитку Републике Српске.

urucivanje ordena 5

5. Др Авлијаш (Максим) Божидар - Члан Српског интелектуалног форума Источно Сарајево

(ОРДЕНОМ ЊЕГОША III РЕДА) за признати рад на пољу привредне и научне дјелатности којом се доприноси општем напретку Републике Српске.

6. Др Каран (Павле) Жељко - Директор Републичког Завода за судску медицину

(ОРДЕНОМ КРСТА МИЛОСРЂА) за посебне заслуге и нарочито истицање на пословима ексхумација и идентификација жртава рата, допринос у развоју судске медицине у Републици Српској, као и за личне резултате и достигнућа чији значај има шире размјере.

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo