Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
389
Број прегледа чланака
1716990

psrs logo 150pd zelengora foca
Планинарски савез Републике Српске и ПД “Зеленгора”  организују 23. традиционални „ВИДОВДАНСКИ УСПОН НА МАГЛИЋ“ (2.386 м н.м.), који ће се одржати у периоду од 24. до 26. јуна 2016. године. Домаћин акције, као и током досадашњих година је Планинарско друштво „Зеленгора“ Фоча.

Ова планинарска манифестација, која је једна од најатрактивнијих у Републици Српској и БиХ, попримила је и међународни карактер јер су на досадашњим успонима, осим планинара из РС и БиХ, учествовали и планинари из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније, Малте, САД-а, Енглеске, Швајцарске, Мађарске, Холандије, Нјемачке и Пољске.

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:

- Окупљање учесника у петак 24. јуна на градском тргу у Фочи до 12 часова (за оне који иду организованим превозом),
- Полазак аутобуса у 12 часова,
- Долазак на Трновачко језеро у поподневним часовима,
- Успон на Маглић је у суботу 25. јуна у 7 часова (водичи Водичке службе ПСРС),
- Повратак са Трновачког језера у недељу 26. јуна у 14 часова на Суху или на Пријевор,
- Полазак аутобуса у 18 часова са Сухе.


За учеснике који крећу из Фоче цијена превоза је 30 КМ по особи, укључујући повратак са Сухе у недељу у 18 часова.

За учеснике који долазе луксузнијим аутобусима и аутомобилима на Тјентиште, са Тјентишта је организован превоз до Пријевора у 13 часова, а по потреби и касније, и у повратку са Сухе до Тјентишта у 17 часова. Цијена тог превоза ће бити 20 КМ по особи. Домаћин ће организовати превоз према броју пријављених, тако да су неопходне најаве учесника најкасније до 22. јуна до 15 часова у радњама ОР “БЛАЖО” и СТР “МОЈ ДОМ” или на број телефона 066/961 438 или на Е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Наплата превоза ће се вршити у Фочи и на Тјентишту непосредно пред полазак.

НП "Сутјеска" неће наплаћивати таксу за улаз у Парк.


Допуна информације 21. јун 2016. године
- Национални парк "Сутјеска" је промјенио одлуку у вези наплатне таксе, одредио је цијену 2КМ по особи за учеснике видовданског успона.
- Црногорци ће наплаћивати 1 Евро улаз на Трновачко језеро по особи, 1.5 Евра ноћење  по особи, док ће се за ватру наплаћивати 5 Евра, с тим што се неће моћи свугдје ложити.Због уласка учесника на територију Републике Црне Горе, пролазак планинара на Пријевору, контролисаће државне граничне службе БиХ и Црне Горе, па су друштва дужна припремити овјерене спискове учесника.

У кампу домаћина, који ће бити видно обилјежен, можете добити све информације, медицинску помоћ, захвалнице за учешће итд. Учесници сами обезбјеђују храну, камп и опрему за планинарење.
Препоручује се да учесници понесу неко средство против уједа комараца.


СВИ УЧЕСНИЦИ АКЦИЈЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ ПРОГРАМА АКЦИЈЕ И ПЛАНИНАРСКИХ ПРАВИЛА ПОНАШАЊА И МЈЕСТО БОРАВКА ОСТАВЕ УРЕДНО И ЧИСТО!

ОБАВЕЗНО ПОНИЈЕТИ ЛИЧНУ КАРТУ ИЛИ ПАСОшШИ ПЛАНИНАРСКУ КЊИЖИЦУ!


Висинске разлике и километража:

-    Први дан: Пријевор (1.668 м) - Сува језерина (1.350 м) - Трновачко језеро (1.517 м)... око 1 сат и 30 минута хода или око 5 км,
-    Други дан: Трновачко језеро (1.517 м) - Маглић (2.386 м) - Трновачко језеро (1.517 м)... 3 сата и 45 мин - успон и 2 сата и 30 мин - спуст или око 11 км укупно. У просјеку средње тешка стаза са стрмијим успонима, сипарима и већином каменитим тереном,
-    Трећи дан: Трновачко језеро (1.517 м) – Суха (700 м) - око 4 сата хода (15 км) или Трновачко језеро (1.517 м) - Пријевор (1.668 м) - око 2 сата хода.

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo