Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
420
Број прегледа чланака
1846437


Позивамо вас, да 30. јуна у 20.00 часова, дођете у Музички павиљон у Градском парку „Петар Кочић“ у Бања Луци, на промоцију књиге “Мој Еверест – сан и јава”, Драгане Рајбловић.

Књига „Мој Еверест – сан и јава” Драгане Рајбловић, прве жене из Србије и са Балкана која се 2007. године попела на Еверест, највиши врх свијета, приказ је богатог планинарског искуства.

Описујући, прије свега, доживљаје и искуство жене на планини, ова књига је истовремено и путопис и својеврстан планинарски приручник. Ауторка највећи дио књиге посвећује свом успону на Еверест (8850 м) из 2007. године, али и неким другим, попут успона на Чо Оју (8200 м), шести врх свијета.
Иако је од српске експедиције на Еверест прошло 9 година, нико од оних који су се тада попели на највиши врх свијета није своје искуство овјековјечио књигом.
Након београдске и новосадске промоције, ауторка долази у Бањалуку у организацији Планинарско-алпинистичког клуба „SUMMIT“ да би уживо са Бањалучанима подијелила своје утиске.
На промоцији ће премијерно бити приказан кратки филм о експедицији из 2007. године, о томе како су чланови експедиције током два мјесеца аклиматизације и успона проводили вријеме у базном и висинским камповима.
У току промоције биће, такође, представљени неки од успјешних спортиста из Бањалуке.

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo