Планинарски савез Републике Српске


Позивамо вас, да 30. јуна у 20.00 часова, дођете у Музички павиљон у Градском парку „Петар Кочић“ у Бања Луци, на промоцију књиге “Мој Еверест – сан и јава”, Драгане Рајбловић.

Књига „Мој Еверест – сан и јава” Драгане Рајбловић, прве жене из Србије и са Балкана која се 2007. године попела на Еверест, највиши врх свијета, приказ је богатог планинарског искуства.

Описујући, прије свега, доживљаје и искуство жене на планини, ова књига је истовремено и путопис и својеврстан планинарски приручник. Ауторка највећи дио књиге посвећује свом успону на Еверест (8850 м) из 2007. године, али и неким другим, попут успона на Чо Оју (8200 м), шести врх свијета.
Иако је од српске експедиције на Еверест прошло 9 година, нико од оних који су се тада попели на највиши врх свијета није своје искуство овјековјечио књигом.
Након београдске и новосадске промоције, ауторка долази у Бањалуку у организацији Планинарско-алпинистичког клуба „SUMMIT“ да би уживо са Бањалучанима подијелила своје утиске.
На промоцији ће премијерно бити приказан кратки филм о експедицији из 2007. године, о томе како су чланови експедиције током два мјесеца аклиматизације и успона проводили вријеме у базном и висинским камповима.
У току промоције биће, такође, представљени неки од успјешних спортиста из Бањалуке.

Лига РС у планинарској орјентацији 2018.

 

intersportlogo

mtel