Обавјештавамо вас да ће се Осми козарски планинарски маратон у организацији ПАОК „Бања Лука“ из Бања Луке, ПСД „Превија“ из Ламовите и ПЕК „Козара“ из Лакташа одржати у дане 10. и 11. септембра 2016. године. Стазе на овом маратону су дужине од 3 ,5 до 67 километaра / 6 стаза /. Старт за све стазе је у 09,00 часова. 10.09.2016. године испред планинарског дома на Превији (Козара).


За све учеснике који желе да кампују на Превији обезбиједили смо травнату површину у близини планинарског дома (oбавезно понијети шатор и потребну опрему). Смjештај је могућ и у планинарским домовима, број мјеста је ограничен.

Дом на Превији (760 m.n.v) налази се на планини Козара западно од Бањалуке. На путном правцу Бањалука – Приједор, на 30 km од Бањалуке код ресторана „Пети неплан“ скренете десно поред бензинске пумпе .Возите до крахја улице и наилазите на рскрсницу са три правца. Настављате пут право поред продавнице МБ и пратити глвни пут до дома. Дужина пута је 11 километара. Пут је обновљен тако да се до дома може доћи са аутом или комбијем.


СТАЗЕ:
- мини стаза - 3,5 км
- стаза задовољства - 5 км
- средња стаза (запад) - 15 км
- средња стаза - 17км
- дуга стаза (исток) - 35 км
- велики маратон - 67км.


Молимо вас да своје чланове који ће устовати у Осмом козарско планинарском маратону пријавите до 6.9.2016. године.
Добро дошли!


За све информације обратите се на број: + 387 65 58 73 50 (Душко Блажић).
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.