Поштовани планинари,
Позивамо вас да и ове године, у недјељу 26. марта, узмете учешће у планинарском походу „Поздрав прољећу“ који сваке године окупља све више учесника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и шире. Планирали смо поход од Рајковића преко Козарачког камена до Мраковице у дужини од 13км. Стаза је погодна за све узрасте обилазника. Успон на Козарачки камен и силазак су захтјевни али тај дио стазе ће бити обезбјеђен конопцима као рукохватима. На Мраковици ће бити организован бесплатан ручак за све учеснике похода.


ПРОГРАМ ПОХОДА (недјеља, 26. март 2017. године):

I за планинаре и грађане Приједора:

1.    7:40 полазак аутобуса испред ОШ „Јован Цвијић“ у Брезичанима и ОШ "Петар Кочић" у Приједору;
2.    8:00 и 9:00 полазак аутобуса испред спортске дворане „Младост“ у Приједору;
3.    8:00 полазак аутобуса испред ОШ „Бранко Ћопић“;
4.    16:00 и 17:00 повратак са Мраковице.


II за планинаре ван Приједора:

1.    9:00 до 9:30 долазак у Рајковиће (275м н/в) и почетак успона;
2.    9:00 до 13:00 пјешачење стазом бр. 3 преко Козарачког камена (658м н/в) до Мраковице (802м н/в) уз краће одморе;
3.    13:00 долазак првих учесника на Мраковицу и заједнички ручак;
4.    13:30 културно-забавни програм;
5.    14:30 додјела захалница;
6.    17:00 крај манифестације и повратак са Мраковице.

Општи услови за учешће: одлично здравље, физичка кондиција и психичка стабилност, планинарске ципеле (патике не долазе у обзир!), одговарајућа планинарска одјећа у односу на метео прилике, резервна пресвлака, заштита од кише, штапови за ходање, ранац, храна, вода, планинарска књижица, прва помоћ, фото-апарат. Уколико планирате повести пса на успон, молимо вас да буде на поводцу и да носи маску.
За учеснике који долазе из удаљенијих крајева обезбједили смо смјештај у планинарским домовима на Котловачи и на Мраковици по цијени од 7 до 15 КМ за ноћ (уз пл. књижицу). Њихов долазак се препоручује у суботу, 25.03.2017. до 22:00. Молимо секретаре друштава која ће доћи на ову манифестацију а планирају ноћење да пошаљу спискове за пријаву учесника путем е-маила инфо@пдклековаца.орг најкасније до четвртка, 23.03.2017. године.
Пријава друштава/клубова/секција ће се вршити у на старту стазе у Рајковићима гдје ће свим учесницима бити подијељени бонови за ручак. Сви учесници су дужни да се крећу наведеном стазом јер ће њу обезбјеђивати водичи ПД "Клековача" Приједор и припадници ГСС-а, станица Бања Лука.
Учесници стазу обилазе на сопствену одговорност!

Срдачан планинарски поздрав!

Предсједник Друштва:      
Дипл. инж. шум. Драган Ромчевић