Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
368
Број прегледа чланака
1610904

Након успјешног прошлогодишњег издања трке "Требиње Вертикал- Трка у камену", обавјештавамо вас да ће се у организацији ПД "Вучји зуб" по други пут одржати ова спортска манифестација. Трка ће се у мушкој и женској конкуренцији, одржати 18. марта 2017.год. (субота) са почетком у 10,00 часова.

Старт трке је као и прошле године код Перовића/Арсланагића моста. Учеснике трке очекују вриједне новчане, робне награде, трофеји као и викенд за двоје у хотелу Леотар. Такође за све учеснике у котизацију (15,00КМ) је урачунат пакет: стартни број, уникатна финишер медаља, елетронско мјерење времена, ручак и конзумација након трке. Важно је напоменути да се заинтересовани такмичари морају пријавити и уплатити котизацију најкасније до 14.03. до 24 час. осим такмичара из иностранства који могу извршити уплату на дан трке. Овај пут наш Вертикал оджаће се дан прије  трке Котор Вертикал Екстрим (Kotor Vertical Extreme) у организацији наших пријатеља: Орјен аутдор и АК "Нискогорци" из Хецег Новог. Дакле, два Вертикала за један викенд :)
Требињски Вертикал креће са обале ријеке Требишњице (274м/нв), поред Перовића-Арсланагића моста а циљ трке ја на врху планине Леотар. (1228м/нв). Ради се о једној од  дисциплина у тзв. небеском трчању - Вертикални километар (Vertical Kilometer). Трке са 1.000 метара укупног вертикалног успона преко различитог терена са значајним нагибом, али које не прелазе дужину од 5 километара  уз дозвољено одступање од 5%. Дужина наше углавном кршевите стазе је 5200м док висинска разлика износи око 960м, на самим смо границама за један Ветикал :)
Надамо се да ће трка у камену и ове године привући велики број требињаца  и такмичара из региона, те да ће као и наша бициклистичка трка постати традиционална.

ДА СМО ЗДРАВО!

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo