Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
384
Број прегледа чланака
1691351

 Планинарски савез Републике Српске има скоро 3000 чланова , те мора бити оспособљен пружити заштиту и омогућити спасавање, како својих чланова, тако и осталих у планини. Свједоци смо несрећа у задњих пар година које се дешевају у нашим планинама, те морамо реаговати. Ако ми то неможемо, који познајемо сваки кутак својих планина, није реално очекивати од других да то учине. Имамо инфрастуктуру (стазе, планинарске домове,..), знање, младе и способне момке и дјевојке који желе да се докажу Републици Српској. Обучимо их и опремимо, те планирајмо да у свакој планинарској организацији (имамо их 56), имамо пар наших чланова који ће моћи квалитетно реаговати у ванредној ситуацији.

RUCZ UGOVOR 3
У планове за наредне године, упишите обуке својих чланова које се ставити на располагање Планинарском савезу РС и Цивилној заштити РС, како би наше планине биле што сигурније, не само за нас и нашу дјецу, већ и за туристе, шетаче и остале љубитеље природе.
У с складу с тим плановима у Бањалуци, 22.децембра 2017.године у просторијама Републичке управе цивилне заштите РС је потписан уговор који се мјесецима припремао. Уговор дефинише спровођење мјера и задатака, спашавања и пружања помоћи Горске службе спашавања Планинарског савеза Републике Српске.
Уговор су потписали у име Републичке управе цивилне заштите РС, директор Миле Међед и Предсједник Планинарског савеза РС Љубиша Араманда.

RUCZ UGOVOR 1

RUCZ UGOVOR 2

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo