Планинарски савез Републике Српске има скоро 3000 чланова , те мора бити оспособљен пружити заштиту и омогућити спасавање, како својих чланова, тако и осталих у планини. Свједоци смо несрећа у задњих пар година које се дешевају у нашим планинама, те морамо реаговати. Ако ми то неможемо, који познајемо сваки кутак својих планина, није реално очекивати од других да то учине. Имамо инфрастуктуру (стазе, планинарске домове,..), знање, младе и способне момке и дјевојке који желе да се докажу Републици Српској. Обучимо их и опремимо, те планирајмо да у свакој планинарској организацији (имамо их 56), имамо пар наших чланова који ће моћи квалитетно реаговати у ванредној ситуацији.

RUCZ UGOVOR 3
У планове за наредне године, упишите обуке својих чланова које се ставити на располагање Планинарском савезу РС и Цивилној заштити РС, како би наше планине биле што сигурније, не само за нас и нашу дјецу, већ и за туристе, шетаче и остале љубитеље природе.
У с складу с тим плановима у Бањалуци, 22.децембра 2017.године у просторијама Републичке управе цивилне заштите РС је потписан уговор који се мјесецима припремао. Уговор дефинише спровођење мјера и задатака, спашавања и пружања помоћи Горске службе спашавања Планинарског савеза Републике Српске.
Уговор су потписали у име Републичке управе цивилне заштите РС, директор Миле Међед и Предсједник Планинарског савеза РС Љубиша Араманда.

RUCZ UGOVOR 1

RUCZ UGOVOR 2