Присећање после 10 година.

Овако смо почели.
Присећа се један од потписника.

У Трнову 26. јануара 2008. године, потписан Споразум о програмско - техницкој сарадњи Планинарских савеза Републике Српске и Србије.


prisecanje 2
На основу изражене потребе за чвршћом медјусобном сарадњом, потписани Споразум предвидја: Стварање школованог и стручног кадра, примену техничких средстава на терену, организацију врхнских активноси у планинарској спортској грани, представљање у медјународним асоцијацијама, коришћење планинарских домова под истим условима, подршку у програмској активности и омасовљењу чланства, размену сручне литературе, календара акција и адресара.
prisecanje 3
Овај Споразум је подстрек који нас усмерава ка бољој организацији чија последица треба да буду врхунски резултати у стварању квалитетне и масовне организације, у којој ће се постизати још бољи резултати у свим дисциплинама планинарске спортске гране.
Највише смо сарађивали на плану обуке планинарских водича. Најзаслужнији за ову сарадњу је Слободан Гочманац са тимом предавача који у континуитету ради на образовању планинара у Планинарском савезу Републике Српске.
Да ли је могло боље?
О овоме ћемо да пишемо.
Како смо сарађивали и како да радимо даље?

 

Боривоје Вељковић,
тадашњи предсједник ПСС