Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
299
Број прегледа чланака
1287752

На Романији је од 13-14 октобра 2018. одржан 2.дио почетног љетњег алпинистичкг течаја у организацији Планинарског савеза Републике Српске, домаћин је било ПД „Романија“ Пале. Течај је одржан у планинарском дому Стајна и на природној стијени полигона у Рогоушићима. На кампу су судјеловали чланови ПС Републике Српске и ПСЦГ.
Главни инструктор на кампу је био Слободан Жарковић из ПС Србије, док су у тиму били и Милан Радовић из ПСЦГ и др Владимир Милетић из ПСС. Полазници течаја из Црне Горе били су Тања Павличић и Слободан Цмиљанић. Такође течају су присуствовали предсједник ПСЦГ др Булатовић и потпредсједник ПСРС Радоје Војводић. Течајце је у августу посјетила и Министарка за породицу омладину и спорт Републике Српске др Јасмина Давидовић. Током посјете, она је изразила задовољство и подршку оваквом виду повезивања и сарадње међу планинарским организацијама, а течајцима пожељела успјех у раду.


Течај на Романији представља први корак у конкретизацији Споразума о сарадњу који је потписан у Подгорици 30. августа 2017. године између Планинарског савеза Црне Горе и Планинарског савеза Републике Српске. Споразум је потписан сагласно заједничком интересу и неопходности успостављања и јачања међусобне сарадње, уз одлучност да се развојем контаката и сарадње у областима обухваћеним споразумом допринесе даљем развоју и унапређењу планинарства у Црној Гори и Републици Српској. У посебном фокусу споразума је заједничка едукација, обука и стручно усавршавање кадрова у планинарству.

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo

mtel