Планинарски савез Републике Српске

На Романији је од 13-14 октобра 2018. одржан 2.дио почетног љетњег алпинистичкг течаја у организацији Планинарског савеза Републике Српске, домаћин је било ПД „Романија“ Пале. Течај је одржан у планинарском дому Стајна и на природној стијени полигона у Рогоушићима. На кампу су судјеловали чланови ПС Републике Српске и ПСЦГ.
Главни инструктор на кампу је био Слободан Жарковић из ПС Србије, док су у тиму били и Милан Радовић из ПСЦГ и др Владимир Милетић из ПСС. Полазници течаја из Црне Горе били су Тања Павличић и Слободан Цмиљанић. Такође течају су присуствовали предсједник ПСЦГ др Булатовић и потпредсједник ПСРС Радоје Војводић. Течајце је у августу посјетила и Министарка за породицу омладину и спорт Републике Српске др Јасмина Давидовић. Током посјете, она је изразила задовољство и подршку оваквом виду повезивања и сарадње међу планинарским организацијама, а течајцима пожељела успјех у раду.


Течај на Романији представља први корак у конкретизацији Споразума о сарадњу који је потписан у Подгорици 30. августа 2017. године између Планинарског савеза Црне Горе и Планинарског савеза Републике Српске. Споразум је потписан сагласно заједничком интересу и неопходности успостављања и јачања међусобне сарадње, уз одлучност да се развојем контаката и сарадње у областима обухваћеним споразумом допринесе даљем развоју и унапређењу планинарства у Црној Гори и Републици Српској. У посебном фокусу споразума је заједничка едукација, обука и стручно усавршавање кадрова у планинарству.

Лига РС у планинарској орјентацији 2018.

 

intersportlogo

mtel