Обавјештавамо вас да ће се једанаести Козарски планинарски маратон у организацији ПАОК „Бања Лука“ из Бања Луке, ПСД „Превија“ из Ламовите и ПЕК „Козара“ из Лакташа одржати у дане 7. и 8. септембра 2019. године. Стазе на овом маратону су дужине од 3.5, 5.5, 15, 35 и 50 километара / 5 стаза /. Старт за све стазе је у 10,00 часова. 07.09.2019. године (субота) испред планинарског дома на Превији (Козара).


На стази 15км (Превија- Мраковица- Превија) ове године организујемо и трку за атлетичаре. Старт је у 09,00 часова 7. септембра у мушкој и женској конкуренцији. Прва три мјеста добијају медаље и дипломе.

За све учеснике који желе да кампују на Превији обезбиједили смо травнату површину у близини планинарског дома (обавезно понијети шатор и потребну опрему). Смјештај је могућ и у планинарским домовима, број мјеста је ограничен.

Дом на Превији (760 м.н.в) налази се на планини Козара западно од Бањалуке. На путном правцу Бањалука – Приједор, на 30 км од Бањалуке код ресторана „Пети неплан“ скренете десно поред бензинске пумпе. Возите до краја улице и наилазите на раскрсницу, скренете десно и одмах по преласку пута настављате равно узбрдо макадамским путем и истим идете до дома. Дужина пута је 11 километара. Пут је обновљен тако да се до дома може доћи са аутом или комбијем.

СТАЗЕ:
- мини стаза - 3,5 км
- стаза задовољства -5,5 км
- средња стаза -(запад)- 15 км
- дуга стаза(исток)-35 км
- велики маратон- 50км.

Молимо вас да своје чланове који ће учестовати у једанаестом Козарско планинарском маратону пријавите до 5.9.2019. године.
Добро дошли!

За све информације обратите се на број: + 387 65 58 73 50 (Душко Блажић).
e-mail:: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Видимо се на Превији. Планинарски поздрав!