КЕС "Албатрос" из Приједора , заједно са Туристичком организацијом Града Приједора организује манифестацију “Дани зиме на Козари” 2020. године одржаће се 01. и 02.фебруара 2020. године. Манифестација има за циљ да промовише туристичке потенцијале планине Козаре, а обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм.

Спортска такмичења обухватају екипна такмичења градова и општина Републике Српске у забавним играма. Гастро такмичења обухватају припремање котлића и чорби ученика угоститељских школа, извиђачких одреда и планинарских друштава, те припремање ловачког котлића ловачких удружења.

Првог дана манифестације, односно 01.02.2020. одржаће се планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова "Албатрос", као и такмичење у скијању за ученике основних и средњих школа у организацији Планинарско-скијашког друштва „Љубијски рудар“, а у зависности од временских прилика.

За посјетиоце манифестације биће организован превоз из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице, Бања Луке и Градишке. За грађане Приједора биће организован превоз испред Градског стадиона у периоду од 9:00 до 10:00 часова, а улаз у Национални парк ће се тај дан наплаћивати по промотивној цијени од 1 КМ. 

Централна манифестација одржаће се 02.02.2020. године са почетком у 11.00 часова.

Видимо се на Козари!

Dani zime 2020 plakat