Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
385
Број прегледа чланака
1693224

1 - У складу са одлуком Владе РС, која се налази у доњем дијелу текста, Планинарски савез РС препоручује одлагање свих активности у савезу која изискују масовна окупљања планинара на једном мјесту. Манифестације на отвореном и спортска такмичења са мањим бројем такмичара и чланова  неопходних за организацију, планинарске организације могу се организовати с тим да организатор преузима потпуно одговорност за здравље такмичара. Уколико их организујете (унапријед припремљена такмичења морамо одржати), поштујте препоруке Свијетске здравствене организације (кориштење маски, често прање руку, одстојање од других људи најмање 1м и сл.). 

2 - Све јавне и масовне активности у затвореном простору се забрањују на територији Републике Српске, одлуком Владе РС. Такође се забрањују и масовна окупљања на једном мјесту. Планинарске организације у савезу их морају поштовати. Евентуалне посљедице сносе овлаштена лица у планинарским организацијама.

3 - Отказује се Скупштина ПСРС до даљњег, због горенаведених разлога, а требала се одржати у Добоју 28.03.20. Такође се отказује курс маркациста који је требао бити одржан од 02. до 04. априла. 

Мјере у савезу, за сада, трају до 10.априла (јер нам дозвољава календар), а за остало ћете бити накнадно обавјештени. Молим Вас, немојте престати планинарити, само то чините у мањим групама са мјерама опреза. Организатори манифестација на отвореном, могу их одржати, с тим да се само спортски-пјешачки дио одржи. Без  колективне исхране, музике, културно-умјетничко-плесног програма, фешти....

С поштовањем,

Љубиша Араманда

Предсједник савеза

ОДЛУКА ВЛАДЕ РС 10.03.2020. - Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 4. телефонску сједницу на којој су донесени закључци у вези са Информацијом о појави новог коронавируса 2019-nCoV и предузетим активностима у Републици Српској.

Сходно Закону о заштити становништва од заразних болести („Службени гласник Републике Српске, број 90/17), имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Српској цијени да је потребно предузети сљедеће мјере и активности и то: престанак рада школских установа и забрану јавних окупљања, обавеза израде посебних планова рада у ванредним околностима здравстевних установа, изолација обољелих у кућним условима или другом адаптираном објекту, те забрана улазака страним држављанима из земаља захваћених новим вирусом корона (НР Кина, Јужна Кореја, Иран и Италија).

Влада Републике Српске ће обезбиједити средства, у износу од 500.000 КМ, за набавку медицинске опреме, личне заштитне опреме и дезинфекционих средстава која се користе у сврху даљег спречавања и сузбијање појаве корона вируса. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да врши набавку медицинске опреме, личне заштитне опреме и дезинфекционих средстава у сврху спречавања и сузбијање појаве корона вируса (COVID-19),  у Републици Српској.

Влада Републике Српске констатује да се у периоду 11.03-30.03.2020. године забрањују јавна окупљања грађана у Републици Српској.

Задужени су Министарство просвјете и културе и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво да предузму све потребне мјере с циљем обустављања наставе у основним и средњим школама, као и високошколским установама у Републици Српској у периоду 11.03-30.03.2020. године.

Такође, Влада Републике Српске је задужила Министарство, породице, омладине и спорта да предузме мјере како би се у периоду 11.03-30.03.2020. године, све спортске манифестације организовале и одржавале без присуства публике, те да се у истом периоду откажу све спортске активности дјеце старости до 15 година....


 

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo