Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902116

 Удружење грађана „Kozara Ultra Trail” Бања Лука и Планинарски савез Републике Српске успијешно су реализовали Првенство Републике Српске у планинском трчању 01.08. и 02.08. 2020 на подручју Националног парка „Козара“.

Трка је почела у осам часова испред хотела „Монумент“, а у оквиру ње тркачи су могли да одаберу три стазе различитих дужина. Окрепне станице су биле у склопу планинарских домава „ Котловача“ и „Дебели бријег“. Трку је обезбјеђивала Горска служба спасавања ПСРС. Трка је прошла без икаквих проблема и већих интервенција Горске службе спасавања.

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, са сарадницима је поздравила такмичаре. Овом приликом је разговарала са предсједником Планинарског савеза Републике Српске Љубишом Арамандом, те договорили наставак сарадње.

Домагој Кребер из Хрватске и Жудана Ђокић из Србије побједници су маратонске трке у оквиру трећег издања међународне спортске манифестације „ Kozara Ultra Trail“, која је на подручју Националног парка окупила 90 учесника из пет земаља. Кребер је дистанцу од 37 километара на планинским стазама Козаре савладао за 4 сата и 27минута, док је Ђокић исту дужину истрчала за 6 сати и 18 минута.

У дисциплини на 22 километра у мушкој конкуренцији побиједио је Милан Косић из Атлетског клуба „Маратон“ Брчко, а у женској конкуренцији Сњежана Писарић из Banjaluka running club–a, док су у трци на 10 километара тријумфовали Дарио Веселиновић из Running team Брод у мушкој и Лусија Кимани из Run and more Club из Бања Луке у женској конкуренцији.

Истовремено, побједници трке на 22 километра су и прваци Републике Српске у планинском трчању.

У недељу, 02.08.2020. организоване су трке за дјецу од 3 до 12 година. Подијељени су према узрасту на три дисциплине. Секретар ПСРС Ранка Савичић је додијелила медаље и награде за најусјешније такмичаре.

Недељко Гаврановић је изабран за волонтера године.

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo