Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902107

Школа за нове маркацисте и дообука за старе маркацисте (који су положили прије 2018.године). Разлике је у уписивању стаза са новим технологијама. Дообука је бесплатна.

Сви маркацисти ПСРС су добродошли на предавања.

Савез организује отказану школу за маркацисте. Последња је одржана у септембру прошле године у Папином Долу. Планинарске организације које желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити ради похађања школе у периоду од 04.09.(петак увече) до 06.09. 2020.године (курс завршава у недељу до 17 часова).

Котизација за курс је 50 КМ по учеснику и она обухвата:
- два оброка (ручка) и четири суха оброка (2 доручка-субота и недеља и 2 вечере-петак и субота)
- два ноћења у дому и
- обуку (инструктори и материјал за практичну наставу).

Полазници су се дужни пријавити са бројем планинарске картице и уплатити износ на жиро рачнун савеза. Полазници за дообуку само се јаве на 063/995-770, да би припремили бројно стање за оброке и ноћења.

Број мјеста је ограничен. Потребно је понијети адекватну планинарску опрему, обућу и одјећу и прибор за писање. Обавезан појас, кацига и Виа Ферата сет (или два карабина и два прусика). Један дан је предвиђен за теорију, а други за праксу. Полазницима ће бити додијељен правилник по коме полажу тест. Можете се припремити и по правилнику за израду планинарске стазе са сајта.

По положеном тесту добијају дипломе и ИД картице.

Дом ће бити отворен петак увече од 19 часова. Долазак се препоручује у петак увече, а може и у суботу рано ујутру. Предавања почињу у суботу у 8.00 часова, а завршавају додијелом диплома у недељу у 16 часова у планинарском дому Котловача на Козари.

Обавезно понијети планинарску картицу и заштитну маску. Размак од 2 метра можемо одржати - дом је велики, биће одрађена дефинфекција дома и спаваона. Сваки трећи кревет ћемо попунити, а на предавањима ће бити по два полазника за једним столом, инструктори ће прилагодити предавања у складу са тренутном ситуацијом.

Чланови начелништва службе су: Жељко Делић, Душко Блажић, Саша Дрљача, Благоја Тубин, Марко Иванишевић и Ђукић Игор.

За више информација можете позвати Игора Ђукића на тел. 063 995 770.

Добродошли!

Служба за планине и планинске стазе ПСРС.

 

pdf.pngПравилник за израду планинарске стазеHOT

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo