Школа за нове маркацисте и дообука за старе маркацисте (који су положили прије 2018.године). Разлике је у уписивању стаза са новим технологијама. Дообука је бесплатна.

Сви маркацисти ПСРС су добродошли на предавања.

Савез организује отказану школу за маркацисте. Последња је одржана у септембру прошле године у Папином Долу. Планинарске организације које желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити ради похађања школе у периоду од 04.09.(петак увече) до 06.09. 2020.године (курс завршава у недељу до 17 часова).

Котизација за курс је 50 КМ по учеснику и она обухвата:
- два оброка (ручка) и четири суха оброка (2 доручка-субота и недеља и 2 вечере-петак и субота)
- два ноћења у дому и
- обуку (инструктори и материјал за практичну наставу).

Полазници су се дужни пријавити са бројем планинарске картице и уплатити износ на жиро рачнун савеза. Полазници за дообуку само се јаве на 063/995-770, да би припремили бројно стање за оброке и ноћења.

Број мјеста је ограничен. Потребно је понијети адекватну планинарску опрему, обућу и одјећу и прибор за писање. Обавезан појас, кацига и Виа Ферата сет (или два карабина и два прусика). Један дан је предвиђен за теорију, а други за праксу. Полазницима ће бити додијељен правилник по коме полажу тест. Можете се припремити и по правилнику за израду планинарске стазе са сајта.

По положеном тесту добијају дипломе и ИД картице.

Дом ће бити отворен петак увече од 19 часова. Долазак се препоручује у петак увече, а може и у суботу рано ујутру. Предавања почињу у суботу у 8.00 часова, а завршавају додијелом диплома у недељу у 16 часова у планинарском дому Котловача на Козари.

Обавезно понијети планинарску картицу и заштитну маску. Размак од 2 метра можемо одржати - дом је велики, биће одрађена дефинфекција дома и спаваона. Сваки трећи кревет ћемо попунити, а на предавањима ће бити по два полазника за једним столом, инструктори ће прилагодити предавања у складу са тренутном ситуацијом.

Чланови начелништва службе су: Жељко Делић, Душко Блажић, Саша Дрљача, Благоја Тубин, Марко Иванишевић и Ђукић Игор.

За више информација можете позвати Игора Ђукића на тел. 063 995 770.

Добродошли!

Служба за планине и планинске стазе ПСРС.

 

pdf.pngПравилник за израду планинарске стазеHOT