Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902077

У организацији ПСК Железничар из Краљева и Планинарског савеза Србије од 11-13.јуна одржани су „Дани планинара Србије“. Ова централна планинарска манифестација такмичарског и рекреативног карактера одржана је у селу Рудно које се налази на територији града Краљева, у самом центру Парка природе Голија, на 1.100 метара надморске висине.


У три дана колико је трајало дружење планинара у овом насељу подно врхова Радочела и Голије одржане су две акције планинарења и пешачења, те државна првенства у планинарској оријентацији и планинарском трекингу. Поред тога органзована је презентација спелеолошких активности, презентација о високогорству, и промоција књиге „Од понора до Хималаја“ аутора Жике Бранковића. У оквиру Дана планинара одржана је седница Управног одбора савеза као и састанак руководства Планинарског савеза Србије и председника-представника основних планинарских организација. Отворене су бројне и значајне теме које су од интереса и значаја за планинарску заједницу у Србији. У оквиру састанка учесницима је презентована и апликација „Базни камп“.
У свим активностима у оквиру „Дана планинара“ учествовало је око 1.000 планинара из великог броја друштава и клубова. Гости на окупљању планинара Србије били су и Драган Булатовић председник ПС Црне Горе, Љубиша Араманда председник ПС Републике Српске, и чланови ПК „Кораб“ из Скопља. Као и увек до сада за безедност учесника побринула се Горска служба спасавања Србије.
Овогодишњи „Дани планинара Србије“ организовани су и одржани уз велики труд и рад домаћина ПСК „Железничар“ из Краљева , уз помоћ надлежних комисија Планинарског савеза Србије. Једна од најзначајнијих манифестација Планинарског савеза Србије одржана је уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије и Спортског савеза Србије. Значајну помоћ манфестацији дали су „Градска управа Краљево – Град Краљево“, Туристичка организација Краљева, и МЗ „Рудно“.
Наредне године „Дани планинара Србије“ у организацији ПД „Каблар“ из Чачка биће одржани у Овчар Бањи.
Rudno 2021 1
Rudno 2021 2
Rudno 2021 3
Rudno 2021 4

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo