Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902133

Првог децембарског викенда 2021. године у планинарском дому “Котловача” на Козари је одржан семинар за водиче Планинарског савеза Републике Српске. Циљ овог окупљања је био да се стекну нова знања која су потребна за вођење људи у природи али и систематишу постојећа. Водичи у свом раду морају редовно да обнављају своје знање што је услов за обнављање лиценце за рад.

Семинару је приступило 18 водича из западног дијела Републике Српске. Они су имали прилику да увежбавају технику абзајла (спуштање ужетом) и употребу опреме која се користи у овој техници. Затим су следила предавања из прве помоћи са практичним вјежабама из прегледа унесрећеног, реанимације и повреда коштано-зглобног система као и предавања из инфективних болести са посебним освртом на мишљу грозницу и утицај ЦОВИД-19 на планинарство.

Семинар је организован и водила Служба водича ПСРС са својим инструкторима и планинарски дом „Котловача” који се са својим мултифункционалним салом показао као одлично место за организовање оваквих видова активности.

Текст: Марко Сарић

Фотографије: Дејан Шкребић, Игор Милошев и Љубиша Араманда

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo