Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
358
Број прегледа чланака
1548424

volujaklogo Planinarsko društvo "Volujak" Gacko organizuje obilazak Transferzale Volujak u periodu od 23. do 25. avgusta 2013. godine. Program aktivnosti možete pogleati u nastavku ili ga preuzeti u PDF-u ovdje.
Mapu Transferzale Volujak možete pogledati na linku.

 

 

PLANINARSKO DRUŠTVO „VOLUJAK“ GACKO
Pozivamo vas na obilazak Transverzale Volujak koja će se održati
dana 23, 24 i 25.avgusta

PROGRAM  AKCIJE:

23.avgusta 2013.godine (petak)

-    Dolazak i smještaj u kampu Papin Do (do kampa se dolazi sa magistralnog puta Foča- Gacko- gdje se na prevoju Čemerno kod  česme odvaja makadamski put koji vodi jugoistočno oko 8 km u pravcu Kuka. Pješačenjem se stiže za oko 2 sata hoda, a do kampa se može doći i terenskim autom,kombijem (pa i malim autom ako nije suviše nisko)
Po dolasku u kamp molimo sve planinare  da se prijave na prijemnom punktu u kampu radi sačinjavanja poimeničnih spiskova  ( zbog ulaska u Crnu Goru).Učesnici koji se ne prijave neće moći učestvovati u obilasku predviđenih maršruta.

24.avgusta 2013. godine

PRVA GRUPA:
-    05,00-05,30 -  ustajanje i priprema za polazak
-    05,30-17,00 -  polazak na Bioč (V.Vitao), Trzivku, Trnovački Durmitor i Vlasulju
Ova maršruta je izuzetno zahtjevna i svi učesnici moraju biti fizički izuzetno pripremljeni.Procjena je da treba najmanje 11-12 časova za njen obilazak. Vodič će procijenuti i odlučiti o tome da li su planinari sposobni za ovakav poduhvat i da li imaju potrebnu planinarsku opremu.

DRUGA GRUPA:
-    06,30  ustajanje i priprema za polazak
-    07,00 -16,00 - uspon na Volujak i obilazak transverzale (relacija: Papin Do-vrh Volujaka- Pletari- Studenac- Klekovi Do- kamp
I ova staza je dosta zahtjevna te od  učesnika zahtijeva dobru fizičku pripremljenost. Dužina staze je oko 21 km, sa visinskom razlikom od 1213 metara u usponu i toliko u silasku.Vrijeme potrebno za obilazak ove staze je oko 8 časova.
-    Po povratku u kamp za sve učesnike obezbjeđena je večera
20,00.20,15 -  podjela zahvalnica učesnicima
-Druženje i zabava

25.avgusta 2013.godine

-    U prijepodnevnim satima moguć uspon na neki od bližih vrhova: Kuk, Orlovac…
-    15,00 zatvaranje kampa

NAPOMENA:
Učesnici sami obezbjeđuju kamp opremu (šatore, podmetače i vreće za spavanje) , takođe moraju imati odgovarajuću opremu za visokogorsko pješačenje (ranac, planinarske cipele, hlače i vjetrovku, gamašne, sredstva za zaštitu od kiše i sunca i drugu neophodnu opremu).

U kampu će biti obezbjeđena voda i drva, a moći će se kupitii i piće po povoljnim cijenama.
Sve  informacije će se moći dobiti u kampu na vidno obilježenom mjestu. Učesnici koji se odluče na obilasak navedenih staza moraju biti zdravstveno sposobni i obilazak vrše na vlastitu odgovorniost.

Pozivamo vas  da nam se pridružite da se družimo i uživamo u ljepoti planine Volujak i njenom okruženju.
Radi lakše organizacije i priprema , prijave učesnika domaćinu dostaviti najkasnije do 19.08.2013.godine na adresu društva ili telefone: 065/661-735 (Radoš Milošević) i  065/ 213-921 (Milan Vujović).

PD „VOLUJAK“ GACKO     

 

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo