Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
402
Број прегледа чланака
1762112

psrs logo 150Planinarski savez Republike Srpske organizuje 22. tradicionalni „VIDOVDANSKI USPON NA MAGLIĆ“ koji će se održati u periodu od 26. do 28. juna 2015. godine. Domaćin akcije, kao i dosadašnjih godina je Planinarsko društvo „Zelengora“ Foča.

Ova planinarska manifestacija, koja je jedna od najatraktivnijih u BiH, poprimila je i međunarodni karakter jer su na dosadašnjim usponima, osim planinara iz RS i BiH, učestvovali i planinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Malte, SAD-a, Engleske, Švajcarske, Mađarske, Holandije, Nјemačke i Polјske.

PROGRAM AKCIJE:

-    Okuplјanje učesnika u petak 26. juna na gradskom trgu u Foči do 12 časova (za one koji idu organizovanim prevozom)
-    Polazak autobusa u 12 časova
-    Dolazak na Trnovačko jezero u popodnevnim časovima
-    Uspon na Maglić je u subotu 27. juna u 7 časova (vodiči Vodičke službe PSRS)
-    Povratak sa Trnovačkog jezera u nedelјu 28. juna u 12 časova na Suhu ili na Prijevor

Za učesnike koji kreću iz Foče cijena prevoza je 15 KM po osobi, uklјučujući povratak sa Suhe u nedelјu u 17 časova. Za učesnike koji dolaze luksuznijim autobusima i automobilima na Tjentište, sa Tjentišta je organizovan prevoz do Prijevora u 13 časova, a po potrebi i kasnije, i u povratku sa Suhe do Tjentišta u 17 časova. Cijena tog prevoza će biti 10 KM po osobi. Domaćin će organizovati prevoz prema broju prijavlјenih, tako da su neophodne najave učesnika najkasnije do 24. juna na broj telefona 066961438 ili na e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Naplata prevoza će se vršiti u Foči i na Tjentištu neposredno pred polazak.
NP „Sutjeska“ će naplaćivati taksu za ulaz u Park po cijeni od 2 KM po osobi, a izletnička taksa na Trnovačkom jezeru se ne plaća.

Zbog ulaska učesnika na teritoriju Republike Crne Gore, prolazak planinara na Prijevoru, kontrolisaće državne granične službe BiH i Crne Gore, pa su društva dužna pripremiti ovjerene spiskove učesnika.
U kampu domaćina, koji će biti vidno obilјežen, možete dobiti sve informacije, medicinsku pomoć, zahvalnice za učešće itd. Učesnici sami obezbjeđuju hranu, kamp i opremu za planinarenje. Preporučuje se da učesnici ponesu neko sredstvo protiv ujeda komaraca.

SVI UČESNICI AKCIJE TREBA DA SE PRIDRŽAVAJU PROGRAMA AKCIJE I PLANINARSKIH PRAVILA PONAŠANјA I MJESTO BORAVKA OSTAVE UREDNO I ČISTO!

OBAVEZNO PONIJETI LIČNU KARTU ILI PASOŠ I PLANINARSKU KNјIŽICU!

Visinske razlike i kilometraža:

-    Prvi dan: Prijevor (1668 m) - Suva jezerina (1350 m) - Trnovačko jezero (1517 m)... oko 1 sat i 30 minuta hoda ili oko 5 km
-    Drugi dan: Trnovačko jezero (1517 m) – Maglić (2386 m) - Trnovačko jezero (1517 m)... 3 sata i 45 min - uspon i 2 sata i 30 min - spust ili oko 11 km ukupno. U prosjeku srednje teška staza sa strmijim usponima, siparima i većinom kamenitim terenom.
-    Treći dan: Trnovačko jezero (1517 m) – Suha (700 m) - oko 4 sata hoda (15 km) ili Trnovačko jezero (1517 m) - Prijevor (1668 m) - oko 2 sata hoda.

Preuzmite prilog u PDF-u
pdficon

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo