Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
381
Број прегледа чланака
1670022

Првенство Републике Српске у планинарској орјентацији одржано је 27.12.2020. на просторима општине Вишеград. Првенство је спроведено према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС. Организатор такмичења је Планинарски савез Републике Српске уз помоћ домаћина такмичења ПСД „ Столац“ Вишеград. Учешће на такмичењу узело је 8 екипа, терен је био прекривен снијегом што је отежало саму стазу.

Опширније...

 

У Бања Луци ,15.12.2020. Пењачки клуб Соло је и ове године успио уз подршку Планинарског савеза Републике Српске и Града Бањалуке, уз све мјере заштите да организује посљедње коло првенства Републике Српске у спортском пењању.
Учестовала су три клуба из Републике Српске са 42 такмичења.

С Поштовањем,
Дамир Мисија

Резултати...

Опширније...


Планинарски савез Републике Српске је планирао сазвати редовну изборну скупштину 26.12.2020. године. Због забране окупљања у Републици Српској, ради погоршане епидемиолошке ситуације, нисмо у могућности сазвати исту. Заказаћемо је, чим се стекну услови за одржавање, а о времену и мјесу бићете адекватно обавијештени.
До тада изабрани чланови од скупштине одржане 16.11.2016. године биће вршиоци дужности.
Сви адекватно послани приједлози су запримљени и органи савеза ће све размотрити и изнијети на скупштини.
С поштовањем,
Љубиша Араманда


Планирано такмичење у опјентацији били смо принуђени помјерити због тренутне ситуације са пандемијом изазване вирусом Ковид-19, те Вас овим путем обавјештавамо о новом датуму одржавања првенства РС.
Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. Првенство Републике Српске у орјентацији бит ће одржано на просторима општине Вишеград . Термин за одржавање такмичења је 27. 12.2020. (недјеља) у Вишеграду са почетком у 10.30 часова.
Домаћин такмичења је ПСД Столац Вишеград. Смјештај екипа биће у собама за издавање у граду Вишеграду на терет савеза, субота/недеља. Као и до сада, дотираћемо и путне трошкове за оне који долазе са западног дијела РС.
Позивамо сва друштва која су могућности да учествују на такмичењу. Више информација код Начелника Жарка Крсмановића, 066 250 951.

Поштовани,
на друштвеним мрежама "Фејсбук" и „ Твитер“освануле су фотографије недоличног понашања неколицине планинара на највећем врху планине Лелије - Великој Лелији на 2.032 метра надморске висине, гдје се један од њих попео и сједио на крсту који се налази на том мјесту.
Начин на који је тај планинар сједио на крсту уз коментар: "Кад се онај могао попети може свако", изазвао је огорчење и велико незадовољство међу планинарима и истинским љубитељима природе, планина и овог спорта, као и међу вјерницима православне вјероисповијести.
На једној од фотографија види се групно позирање испред крста, који је ишаран бијелом бојом, како се не би уочило да се ради о крсту, док се на другим фотографијама види један од чланова експедиције који се, на првој фотографији пење на крст, те на другој гдје недолично сједи на крсту.

Опширније...


Планирано такмичење у спортском пењању били смо принуђени помјерити због тренутне ситуације са пандемијом изазване вирусом Ковид-19, те Вас овим путем обавјештавамо о новом датуму одржавања првенства РС.
Такмичење че се одржати 13.12.2020. године на локацији центра " Заштити ме" Пољоканов парк бб у дисциплини болдер са почетком у 11 часова. У складу са мјерама Кризног штаба РС боравак у сали је дозвољен само такмичарима, судијама и представницима клубова односно тренерима. На жалост публика овај пут неће присуствовати.
С поштовањем,
Дамир Мисија, начелник комисије за спортско пењање

У планинарском дому „ Црвено брдо“ на Мајевици оджала се обука за планинарске водиче 3. категорије (водичи оспособљени за вођење вођење група у љетњим условима по планинама високим до 3600 м/нв) у периоду од 18-27.09.2020. године.Инструкторски тим у саставу: Слободан Гочманац, Горан Бурић и Милорад Кличковић. Обуку је похађало 16 кандидата из следећих планинарских организација: ПЕД „ Мајевица“ Бијељина, ПД „ Корак“ Зворник, ПД „ Корак Више“ Прњавор, ПАОК „Бања Лука“ Бања Лука, ПУ „ Абонос“ Бања Лука, ПД „ Чичак“ Челинац, ПСД „Столац“ Вишеград, ПД „ Виленска врела“ Кнежево, ПСО „ Вихра“ Рудо.

Опширније...

Сви који су измирили чланарине и који су доставили савезу тражена извјештајна документа, могу од 01. децембра 2020. наручивати члански материјал за 2021.годину.

Члански материјал је исте цијене као и овогодишњи.

При слању, попуните податке у табелу за 2021. Уколико немате старе податке, можете тражити од савеза табеле из 2020.године, па податке само ископирати у нову табелу (copy-paste). Маил за слање наруџби је:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Рок израде, као и прошле године, испод 30 дана, а то највише зависи од Пошта Српске, односно препоручене доставе.

Опширније...

Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. 1. и 2. коло бит ће одржано на просторима општине Вишеград и Рогатица.

Термин за одржавање такмичења је 22. и 23.8.2020. Прво коло ће бити у Виђеграду са почетком у 12 часова, у недељу у 10 часова на Сјемећу, општина Рогатица.

Домаћин такмичења је ПСД Столац Вишеград. Смјештај екипа биће у собама за издавање у граду Вишеграду на терет савеза, субота/недеља. Као и до сада, дотираћемо и путне трошкове за оне који долазе са западног дијела РС.

Уколико не будемо у могућности организовати 3. и 4. коло, само ова два ће бити бодована за коначни пласман.

Позивамо сва друштва која су могућности да учествују на такмичењу. Више информација код Начелника Жарка Крсмановића, 066 250 951.

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo