Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
420
Број прегледа чланака
1846453


Планинарски савез Републике Српске је планирао сазвати редовну изборну скупштину 26.12.2020. године. Због забране окупљања у Републици Српској, ради погоршане епидемиолошке ситуације, нисмо у могућности сазвати исту. Заказаћемо је, чим се стекну услови за одржавање, а о времену и мјесу бићете адекватно обавијештени.
До тада изабрани чланови од скупштине одржане 16.11.2016. године биће вршиоци дужности.
Сви адекватно послани приједлози су запримљени и органи савеза ће све размотрити и изнијети на скупштини.
С поштовањем,
Љубиша Араманда


Планирано такмичење у опјентацији били смо принуђени помјерити због тренутне ситуације са пандемијом изазване вирусом Ковид-19, те Вас овим путем обавјештавамо о новом датуму одржавања првенства РС.
Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. Првенство Републике Српске у орјентацији бит ће одржано на просторима општине Вишеград . Термин за одржавање такмичења је 27. 12.2020. (недјеља) у Вишеграду са почетком у 10.30 часова.
Домаћин такмичења је ПСД Столац Вишеград. Смјештај екипа биће у собама за издавање у граду Вишеграду на терет савеза, субота/недеља. Као и до сада, дотираћемо и путне трошкове за оне који долазе са западног дијела РС.
Позивамо сва друштва која су могућности да учествују на такмичењу. Више информација код Начелника Жарка Крсмановића, 066 250 951.


Планирано такмичење у спортском пењању били смо принуђени помјерити због тренутне ситуације са пандемијом изазване вирусом Ковид-19, те Вас овим путем обавјештавамо о новом датуму одржавања првенства РС.
Такмичење че се одржати 13.12.2020. године на локацији центра " Заштити ме" Пољоканов парк бб у дисциплини болдер са почетком у 11 часова. У складу са мјерама Кризног штаба РС боравак у сали је дозвољен само такмичарима, судијама и представницима клубова односно тренерима. На жалост публика овај пут неће присуствовати.
С поштовањем,
Дамир Мисија, начелник комисије за спортско пењање

Сви који су измирили чланарине и који су доставили савезу тражена извјештајна документа, могу од 01. децембра 2020. наручивати члански материјал за 2021.годину.

Члански материјал је исте цијене као и овогодишњи.

При слању, попуните податке у табелу за 2021. Уколико немате старе податке, можете тражити од савеза табеле из 2020.године, па податке само ископирати у нову табелу (copy-paste). Маил за слање наруџби је:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Рок израде, као и прошле године, испод 30 дана, а то највише зависи од Пошта Српске, односно препоручене доставе.

Опширније...

Према важећим мјерама прописаним од стране кризног штаба РС, сматрамо да је могуће организовати првенство РС у планинарској орјентацији. 1. и 2. коло бит ће одржано на просторима општине Вишеград и Рогатица.

Термин за одржавање такмичења је 22. и 23.8.2020. Прво коло ће бити у Виђеграду са почетком у 12 часова, у недељу у 10 часова на Сјемећу, општина Рогатица.

Домаћин такмичења је ПСД Столац Вишеград. Смјештај екипа биће у собама за издавање у граду Вишеграду на терет савеза, субота/недеља. Као и до сада, дотираћемо и путне трошкове за оне који долазе са западног дијела РС.

Уколико не будемо у могућности организовати 3. и 4. коло, само ова два ће бити бодована за коначни пласман.

Позивамо сва друштва која су могућности да учествују на такмичењу. Више информација код Начелника Жарка Крсмановића, 066 250 951.

Поштовани,
на друштвеним мрежама "Фејсбук" и „ Твитер“освануле су фотографије недоличног понашања неколицине планинара на највећем врху планине Лелије - Великој Лелији на 2.032 метра надморске висине, гдје се један од њих попео и сједио на крсту који се налази на том мјесту.
Начин на који је тај планинар сједио на крсту уз коментар: "Кад се онај могао попети може свако", изазвао је огорчење и велико незадовољство међу планинарима и истинским љубитељима природе, планина и овог спорта, као и међу вјерницима православне вјероисповијести.
На једној од фотографија види се групно позирање испред крста, који је ишаран бијелом бојом, како се не би уочило да се ради о крсту, док се на другим фотографијама види један од чланова експедиције који се, на првој фотографији пење на крст, те на другој гдје недолично сједи на крсту.

Опширније...

 Удружење грађана „Kozara Ultra Trail” Бања Лука и Планинарски савез Републике Српске успијешно су реализовали Првенство Републике Српске у планинском трчању 01.08. и 02.08. 2020 на подручју Националног парка „Козара“.

Трка је почела у осам часова испред хотела „Монумент“, а у оквиру ње тркачи су могли да одаберу три стазе различитих дужина. Окрепне станице су биле у склопу планинарских домава „ Котловача“ и „Дебели бријег“. Трку је обезбјеђивала Горска служба спасавања ПСРС. Трка је прошла без икаквих проблема и већих интервенција Горске службе спасавања.

Опширније...

У планинарском дому „ Црвено брдо“ на Мајевици оджала се обука за планинарске водиче 3. категорије (водичи оспособљени за вођење вођење група у љетњим условима по планинама високим до 3600 м/нв) у периоду од 18-27.09.2020. године.Инструкторски тим у саставу: Слободан Гочманац, Горан Бурић и Милорад Кличковић. Обуку је похађало 16 кандидата из следећих планинарских организација: ПЕД „ Мајевица“ Бијељина, ПД „ Корак“ Зворник, ПД „ Корак Више“ Прњавор, ПАОК „Бања Лука“ Бања Лука, ПУ „ Абонос“ Бања Лука, ПД „ Чичак“ Челинац, ПСД „Столац“ Вишеград, ПД „ Виленска врела“ Кнежево, ПСО „ Вихра“ Рудо.

Опширније...

Теиде је вулкан који се налази на острву Тенерифе (Канарска острва, Шпанија). Висок је 3.718 метара надморске висине што га чини навишим врхом у Шпанији, као и највишим острвом у Атлантском океану.Такође је трећи по величини вулкана на свету из базе на дну мора. Вулкан је још увек активан и своју последњу ерупцију имао је 1909. године.
Налази се у оквиру Националног парка Теиде, који је 2007. Унеско прогласио светском баштином.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo