Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
420
Број прегледа чланака
1846513

Влада Републике Српске донијела је данас, на 1. ванредној сједници, одржаној у Бањалуци, Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.

Доношењем ове одлуке снаге за заштиту и спасавање сходно Закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама стављају се под команду Републичког штаба за ванредне ситуације.

У складу са одлуком ентитеских и државних органа одлажу се све активности у Савезу до краја ванредне ситуације. О даљим активностима бићете обавјештени.

1 - У складу са одлуком Владе РС, која се налази у доњем дијелу текста, Планинарски савез РС препоручује одлагање свих активности у савезу која изискују масовна окупљања планинара на једном мјесту. Манифестације на отвореном и спортска такмичења са мањим бројем такмичара и чланова  неопходних за организацију, планинарске организације могу се организовати с тим да организатор преузима потпуно одговорност за здравље такмичара. Уколико их организујете (унапријед припремљена такмичења морамо одржати), поштујте препоруке Свијетске здравствене организације (кориштење маски, често прање руку, одстојање од других људи најмање 1м и сл.). 

Опширније...


Редовна извјештајна Скупштина ПСРС ће се одржати у Добоју, 28.03.2020. године (субота) са планираним почетком у 11 часова. Одржати ће се у Центру за културу код Хотела Парк у центру Добоја, Улица Кнеза Лазара број 6. 

Домаћин Скупштине је ПЕД "Преслица" из Добоја.

Добродошли.

Аутори књиге су чланови Савеза. Књига се припрема годинама, а сада су се стекли услови за издавање.
Садржај и изглед књиге вам је у прилогу. Књига је врло квалитетна, на скоро 400 страница.
Настојали смо спонзорима смањити трошкове. Уплате за књигу на жиро рачун савеза.
Књига за чланове Савеза је 25 КМ плус поштарина, ако је има.

Опширније...

Опис:

- дужина стазе: 22.89 км
- окупљање: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 07:30х
- старт: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 08:00х
- циљ: Козара - Мраковица
- окрепне станице: 2

Пријава за трку: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3397/prijava_na_utrku

Опширније...

И ове године Планинарски савез РС је учествовао у обиљежавању Дана Републике Српске, учешћем у паради која се одржала у Бањалуци. 

Били смо у 18 ешалону цивилног сектора, што се видјело и у директном телевизијском преносу.  

Дан РС, као и сваке године су прославили и планинари на врху Требевића, као што видимо на сликама.

 Теиде је вулкан који се налази на острву Тенерифе (Канарска острва, Шпанија). Висок је 3.718 метара надморске висине што га чини навишим врхом у Шпанији, као и највишим острвом у Атлантском океану.Такође је трећи по величини вулкана на свету из базе на дну мора. Вулкан је још увек активан и своју последњу ерупцију имао је 1909. године.
Налази се у оквиру Националног парка Теиде, који је 2007. Унеско прогласио светском баштином.
ПОЛАЗАК: новембра 2020. одине из Бањалуке.
ПОВРАТАК: новембар 2020. године у Бањалуку.
СМЕШТАЈ: 5-7 ноћења у колективном смјештају
ПРЕВОЗ: Авионом са аеродрома Бањалука

Опширније...

У Београду 07.12.2019.године је одржан Збор водича Планинарског савеза Србије. Позвани су и наши водичи. Договорена је чвршћа сарадња наша два савеза и заједничке обуке које би требало да се одрже наредне године. У плану за 2020.годину је обука водича 3.категорије у јуну у Бијељини и за 2. категорију у новембру мјесецу. Семинар за постојеће водиче током фебруара.

За наше планинарске авантуре Бугарска је веома привлачна због природних љепота, услова за планинарење, туристичких атракција, повољних цијена и раузмљивости језика. У организацији ПСРС наредног љета планирамо успон на највиши врх Старе планине или Балкан планине, Ботев (2376 м/нм). Посјетићемо и Велико Трново, Проходну пећину, Витошу (2290 м/нм), Софију, Црно море...

Опширније...

У подручју Националног парка "Дрина",  Планинарски савез Републике Српске је израдио  планинарску стазу, по приједлогу домаћина. Стаза је дужине 12 километара од мјеста Клотијевац до видиковца Бијеле Воде. Стаза је средње тежине и одлично је маркирана. Група планинара и домаћина је свечано отворила ову стазу. 

Овом стазом желимо срећан рад нашем новом Националном парку.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo