Планинарски савез Републике Српске

psrs logo 150
Planinarski savez  Republike Srpske
Komisija za orijentaciju

Liga Republike Srpske u planinarskoj orijentaciji za 2015. godinu

Prvo kolo održano je na Romaniji 10.05.2015. Učestvovalo je šest ekipa, a rezultati prvog kola su sledeći:

1.    PD „Sjemeć“ Rogatica – ženska ekipa,
2.    PD „Čičak“ Čelinac,
3.    PD „Sjemeć“ Rogatica – muška ekipa,
4.    PD „Stolac“ Višegrad,
5.    PD „Klekovača“ Prijedor,
6.    PD „Romanija“ Pale.

Drugo kolo lige Republike Srpske u planinarskoj orijentaciji održat će se u nedelјu 19.07.2015. god. Domaćin drugog kola je PD „Čičak“ iz Čelinca. Početak takmičenja je u 10:00 časova.

Pozivamo sva zainteresovana društva da uzmu učešće na takmičenju.


 

psrs logo 150Planinarski savez Republike Srpske organizuje 22. tradicionalni „VIDOVDANSKI USPON NA MAGLIĆ“ koji će se održati u periodu od 26. do 28. juna 2015. godine. Domaćin akcije, kao i dosadašnjih godina je Planinarsko društvo „Zelengora“ Foča.

Ova planinarska manifestacija, koja je jedna od najatraktivnijih u BiH, poprimila je i međunarodni karakter jer su na dosadašnjim usponima, osim planinara iz RS i BiH, učestvovali i planinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Malte, SAD-a, Engleske, Švajcarske, Mađarske, Holandije, Nјemačke i Polјske.

Опширније...

psrs logo 150
Planinarski savez Republike Srpske organizuje akciju

Karpati 2015.


POLAZAK: subota 18. juli 2015. god. u 12.00 časova iz Banjaluke. Pravac kretanja kroz RS: Banjaluka - Istočno Sarajevo – Višegrad – Srbija – Rumunija i nazad istom rutom.
POVRATAK: nedelјa 26. juli  2015. god. u Banjaluku.
SMEŠTAJ: 5 noćenja

Опширније...

psrs logo 150Na osnovu  Statuta PSRS (po članu 33, stav1.) Predsjednik Gosp. Blagota Marković , saziva Redovnu  Skupštinu Planinarskog saveza Republike Srpske.

Skupština će se održati 21.06.2015. (NEDELJA) Istočno Novo Sarajevo , Centar za kulturu  u 12 časova. 

Pravo glasa imaju sve članice PSRS koje su ispunile obaveze prema savezu (uplatile članarinu za 2014, naručile članski materijal u 2015. i dostavile dokumentaciju-izvještaje).

Planinarske organizacije koje imaju do 150 članova u 2014.  imaju dva delegata , a one preko 150 članova u 2014. imaju tri delegata. Delegati moraju imati pismena ovlaštenja svojih organizacija. Molimo delegate da dođu pola sata prije u salu, kako bi pravovremeno izvršili verifikacije.

Prijedlog dnevnog reda možete preuzeti ovdje.

Dobrodošli!

psrs logo 150
Izvještaj sa realizovane međunarodne škole alpinizma na teritoriji Republike Srpske "Pale 2014"

U periodu od 25. oktobra do 01. novembra 2014. godine na teritoriji opštine Pale na planini Romaniji u planinarskom domu Stajna, realizovan je Prvi međunarodni kurs početne škole alpinizma na teritoriji Republike Srpske.

Опширније...

psrs logo 150
Zakazujem sjednicu Upravnog odbora PSRS dana 25. aprila 2015.godine u 16 časova. Mjesto održavanja sastanka je  Eko zona "Zelenkovac" kod Mrkonjić Grada.
Pozivam sve članove Upravnog odbora PSRS da obavezno prisustvuju zakazanoj sjednici.

21.april.2015.godine

Predsjednik PSRS      
Blagota Marković        

psrs logo 150
Dana 15 i 16.novembra 2014. godine održan je kurs za markiraoce Republike Srpske. Kurs je održan u planinarskom domu Volujak na Papinu dolu, a u organizaciji Komisije za markiranje, planinarske puteve i transverzale RS. Svoje predstavnike na kursu je imalo sedam planinarskih društava Hercegovine: PD „Vučji zub“ Trebinje, PD „Koritnik“ Bileća, PSD „Lelija“Kalinovik, PD „Stolac“ Višegrad,PED „Vijogor“ Čajniče“. Kursu su prisustvovali i predstavnici novoformiranog planinarskog društva „Zimomor“ Nevesinje koji su tek u fazi uključivanja u PSRS.

Опширније...

Na osnovu informacija o nesreći koja se desila na planini Romaniji 27.12.2014. godine Upravni odbor na telefonskoj sjednici održanoj 28.12.2014. godine daje sledeće

                                         S A O P Š T E Nj E

Dana, 27.12.2014. godine prilikom uspona na Novakovu pećinu na Romaniji, došlo je do planinarske nesreće, prilikom pada niz liticu nastradala je planinarka Snježana (Novica) Krajišnik, članica PED "MAJEVICA" iz Bijeljine.

Porodici i prijateljima nastradale Snježane Krajišnik upućujemo iskreno saučešće u ime svih planinarskih organizacija i članova.

Zahvaljujemo se svima koji su pritekli u pomoć prilikom spašavanja i evakuacije unesrećene, kao i onima koji su iskazali spremnost za pomoć.

Posebno se zahvaljujemo medicinskim radnicima, Gorskoj službi spašavanja OC "Jahorina" i helikopterskom servisu MUP-a RS.

UPRAVNI ODBOR                
PLANINARSKOG SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE

 

psrs logo 150
Planinarski savez Republike Srpske
Komisija za orjentaciju

Takmičenjem na Kozari koje je održano 09.11.2014. god. završena je liga Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji. Kao i prethodnih godina liga je bila turnirskog tipa. Održana su četiri turnira, prvi u Banji Slatini, drugi na Romaniji, treći na Gostilji i završni turnir na Kozari. Uspješan domaćin i organizator završnog turnira bilo je PD „Mrakovica“ iz Kozarca.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2018.

 

intersportlogo

mtel