Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
415
Број прегледа чланака
1831151

Планинарско друштво Адреналин Теслић ове године ће обиљежити ВИ годишњицу оснивања Друштва 12. маја 2019. године планинарском акцијом Стазе и богазе Очауша.
Позивамо све планинаре, рекреативце, љубитеље природе као и остале да нам се придруже.

ПРОГРАМ
8:30 ч - Окупљање планинара у центру Очауша (код Дома)
9:10 ч - Полазак на стазу
16:20 ч - Завршетак пјешачења
16:30 ч - Ручак, додјела диплома и захвалница, дружење уз музику.

Опширније...

 

На Козари ће од 03. до 05. маја бити одржана трке у организацију UG Kozara Ultra Trail. Имају трке од дјечијих кратких трка до Ultra Trail маратона 103 километра . Више информација и пријаве на страници KozaraUltraTrail.com

Опширније...

Планинарски савез Србије, Планинарски савез Београда и ПСК „Авала“ позивају вас на
М А Ј С К И   С П О Р Т С К И   Д А Н
Околина Авале и планинарски дом „Чарапићев брест“
25. и 26. маја 2019. (субота и недеља)

Опширније...

ПОШТОВАНИ ПЛАНИНАРИ,

Позивамо вас да и ове године, у суботу 27. априла, учествујете у планинарском походу “Пецијиним стазама” који сваке године организује Планинарско спортско друштво “Пеција” у оквиру обиљежавања Дана општине Козарска Дубица. Планирали смо поход кружном планинарском стазом Манастир Моштаница-Палеж (542 м н.в)-Манастир Моштаница. Планинарска стаза је обиљежена, средње захтјевна, са благим успонима, погодна за све узрасте обилазника и дужине 12 км. Планирано вријеме пјешачења је 4,5 сата са краћим одморима. Послије успона на Палеж, поред споменика је планиран получасовни одмор и краћи историјски час с циљем да се учесници похода упознају са историјским догађајима из 2. свјетског рата који су се одиграли на том мјесту.

Опширније...

У организацији Планинарског савеза Републике Српске и Планинарског друштва “Гласинац” Соколац, дана 21.04.2019. године ( недеља), одржаће се планинарска манифестацију под називом “Четврти прољећни поход на Романију” (Велики Лупоглав 1652 м.н.в. ).

Опширније...

„Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта, Планинарски Савез Србије, Град Ниш и Секретаријат за омладину и спорт допринели су у значајној мери реализацији нашег пројекта обезбеђивањем дела неопходних средстава за његово финансирање“.

ПОЗИВНО ПИСМО
за учествовање на републичкој акцији ПСС-а
„23. Зимски успон на Трем“
23. фебруар 2019. године (субота)

Цењени планинари,
пријатељи планинарског спорта,
Планинарски клуб „Железничар“ из Ниша, организује Републичку акцију са успоном на највиши врх Суве планине –Трем (1810 мнв).

Опширније...

Најмасовнија планинарска манифестација у БиХ

Поштовани,
Част ми је и задовољсто да вас у име Планинарског друштва "Клековача" из Приједора позовем на традиционалну планинарску манифестацију "Поздрав прољећу" која ће се одржати на Козари у недјељу, 24. марта 2019. године.

Опширније...

Клуб екстремних спортова “Албатрос“ Приједор нас је позвао да узмемо учешће традиционалног планинарског „Омладинског марша“ који ће се одржати у суботу, 02.02.2019. године. Марш се одржава поводом XИИ Дана зиме на Козари. Пјешачиће се од Рајковића преко Козарачког камена, Бешића пољане, Главуше до Мраковице.
Програм Марша:
07:45 – Окупљање планинара испред градског стадиона;
08:00 – полазак аутобусом;
08:30 – долазак до Рајковића (275 м);
10:30 – излазак на Козарачки камен (658м) и кратак одмор;
11:00 – полазак према Мраковици уз успутна одмарања;
13:00 – долазак на Мраковицу (802 м);
14:00 – ручак за све учеснике марша;
15:30 – полазак према Приједору са великог паркинга испред Инфо центра;
16:15 – долазак у Приједор.

Опширније...

ПСД «ТЕЛЕКОМ-ПОШТАР» Бања Лука
Вас позива на планинарску акцију
„Меморијални поход Дејановић Милка“
(Сњеготина-Кик Челинац)

Програм акције:

Субота, 23.02.2019. године:
- у 8.45 часова полазак из Сњеготине Доње правцем уз Рупску ријеку, затим уз Давидовића ријеку, преко Скатавице до планинарцког дома на КИК-у Челинац. Стаза је маркирана, дуга 15-ак километара.

Опширније...

П О З И В Н И Ц А

Планинарско друштво „Корак Више“ из Прњавора прославља трећу годишњицу рада и том приликом организује шетњу под називом „Љубић 2019.“

ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ:

Датум: недјеља 17.02.

- 07:00 - 07:30 окупљање учесника (учесници из Прњавора) код старе зграде Електра (паркинг изнад аутобуске станице, код пицерије „Оаза“).

*Мјесто окупљања за планинарска Друштва која долазе организованим превозом је планинарски дом „Код Уче“ (село Поповићи, 2км од ЗТЦ „Бања Кулаши“)

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo