Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
432
Број прегледа чланака
1902107

Поштоване планинарке/планинари и остали,

У прилогу вам шаљемо позивно писмо за нашу традиционалну акцију 27. Поход планинара "Кукавица 2021" .

Уколико имате додатна питања слободно нас контактирајте.

Велики планинарски поздрав и видимо се на Кукавици, и желимо вам леп провод на роштиљијади после акције!

Опширније...

У организацији ПСК Железничар из Краљева и Планинарског савеза Србије од 11-13.јуна одржани су „Дани планинара Србије“. Ова централна планинарска манифестација такмичарског и рекреативног карактера одржана је у селу Рудно које се налази на територији града Краљева, у самом центру Парка природе Голија, на 1.100 метара надморске висине.

Опширније...

Општина Србац је покренула хуманитарну акцију за изградњу куће Небојши Вученовићу.

Небојша Вученовић је члан ПД „ Видета“ Србац. Као дјечак имао је повреду главе која је оставила последицу 80% тјелесног оштећења. Без обзира на инвалидитет , учесник је бројних планинарских акција. Стицајем околности остао је сам. Живи у селу Повелич код Србца. Кућа у којој живи је трошна и захтијева велика улагања. Пошто је овај подухват неисплатив, Општина Србац је покренула хуманирану акцију за изградњу нове куће.

Опширније...

ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Срске објавило је 01.08.2020. корекције препорука током тренинга и спортско-рекреативних активности. Препооруке се односе на провођење мјера приликом спортско-рекраетивних активности за све спортске објекте, који су отворени током епидемије корона вируса (COVID-19),ради заштите корисника услуга и запослених у спортским објектима.
Поштовани, у прилогу овог дописа достављам вам линк са ажурираним препорукама за тренинге и спортско – рекреативне активности у спортским објекатима током епидемије Ковид -19, са корекцијом.

ЈЗУ Препоруке - линк

У складу са службеном објавом на страници Међународног олимпијског комитета, Олимпијске игре Tokyo 2020. су одгођене. У наставку Вам достављамо превод службене изјаве, коју можете прочитати на web страници МОК-а https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020-organising-committee

Предсједник Међународног олимпијског комитета (МОК), Thomas Bach, и премијер Јапана, Abe Shinzo, су одржали конференцијски позив како би размотрили нестабилну ситуацију у погледу COVID-19 и одржавања Олимпијских игара Tokyo 2020.

Опширније...

Поштовани пријатељи,
ПСК “Ресава” 18. јануара 2020. организује осми по реду “Богојављенски успон на Бељаницу”.
Акција је занимљива будући да је у питању један од ретких организованих зимских успона на планине изнад 1000 мнв. Очекујемо као и претходне године велики број планинара и љубитеља планина .
Овим путем Вас позивамо да нам се, као драги пријатељи клуба, придружите и улепшате овогодишњу акцију.


Републичко штаб за ванредне ситуације 22. марта је донио следеће  закључке који се односе на: рад апотека, о ограничењу куповине појединих производа, о обустави јавног превоза у друмском саобраћају и не поштовању мјера изолације. Ове закључке можете преузети у ZIP докуенту у наставку.

Јутро, 5.новембра на Балкани, у рекреативно туристичком центру поред Мркоњић Града, наши пријатељи из ИОФ-а су организовали показну трку током 52. турнеје. Учествовало је више од 50 тркача из скандинавских земаља. Иза њих је остала карта и опрема за развој оријентиринга у Републици Српској.

У прилогу резултат такмичења, групна фотографија и карта са најдузом стазом припремљеном за ову прилику.

Надамо се да ће бити од доприноса за даљи развој оријентиринга у Републици Српској

Захваљујемо  Зорану Миловановићу, координатору турнеје. 

Поштоване колеге планинари у прилогу је закључак РШ за ванредне ситуације о Забрани кретања. Молим Вас да сви ускладите своје обавезе у складу са наредбом Владе Републике Српске!
Закључке Републичког штаба за ванредне ситуације можете погедати у наставку.

Планинарскo-смучарско друштво ''Ћира'' из Лајковца према календару акција организује:

РЕПУБЛИЧКУ планинарску акцију
СТАЗАМА КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

 

Акција ће се извести 30. новембра (СУБОТА) 2019. године, по следећем плану:

08-09сати Скуп и пријаве учесника у Лајковцу на платоу Железничке станице.

09.00 сати Отварање акције и полазак на стазу;

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo