Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
310
Број прегледа чланака
1360963
Logo gorske sluzbe psrsГорска служба спасавања Планинарског савеза Републике Српске је добровољно организирана и стручно оспособљена служба јавног значаја за спасавање, превентивно дјеловање и пружање помоћи настрадалим у планинама, спелеолошким објектима, природним и елементарним непогодама, несрећама и другим сличним догађајима. Први начелник ГСС-а је Душко Блажић.


Од 3. до 5. маја је одржана друга љетна вјежба Горске службе спашавања ПСРС. На тродневној вјежби која је била везана за вјежбу и обезбеђивање такмичара Козара Ултра Траил маратона, припадници службе су увјежбавали спашавања на неприступачним теренима. На жалост, морали су интервенисати, у ноћи, субота на недељу, када се због густе магле и временских неприлика, неколико такмичара изгубило. На сву срећу, били су припадници у близини, те брзо интервенисали. Након пребацивања у базу, планинарски дом на Превији, окрепе и утопљавања, такмичаре су ујутру превезли на Мраковицу.
Хвала свима који су учествовали.


Од 05.04. до 07.04.2019. године на подручју Маглића одржана је зимска вјежба наших припадника ГСС-а уз помоћ Републичке управе цивилне заштите РС. Вјежба је била подијељена у два дијела, све у циљу адекватних припрема за планиране и изненадне догађаје. Ова вјежба је уједно и припрема за осигуравање догађаја који слиједи у периоду од 03. до 05.маја кад се припрема љетна вјежба на Козари.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo

mtel