Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
362
Број прегледа чланака
1573869

logo psrs sluzba za planineСлужба за планине и планинске стазе припрема, изграђује, усклађује, обиљежава, уцртава, ахривира, одржава, чува и уређује све врсте планинских стаза, путева, трансвезала и врхова Републике Српске. Раде на катастру и архиви стаза, те очувању објеката и природе поред стаза, путева и врхова. Одговорна је за стање печата на вишим врховима.

 

У сврху успостављања Геопортала Планинарског Савеза Републике Српске, позивају се све планинарске организације да доставе информације о планинарским стазама.

Геопортал ПСРС представља централну евиденцију свих планинарских стаза и планинарских домова у Републици Српској. На Геопорталу ПСРС, посјетиоци ће моћи прегледати и преузимати ГПС трагове (формати прилагођени за ГПС уређаје и апликације на телефонима). Поред ГПС трагова, посјетиоци ће моћи добити детаљне информације о планинарским домовима.

Опширније...

Планинарске организације требају искористити ово вријеме, да у овим околностима урадимо све што можемо. Да уредимо планинарске објекте и завршимо активности за које често немамо времена и могућности у овом периоду.
Како би унаприједили наше најважније планинарске објекте (домове и стазе), Служба за планине и планинарске стазе је припремила образац који ће нам омогућити упис планинарских домова у Геопортал ПСРС(катастар стаза), штампати рекламни материјал за наше домове и све то презентовати уз помоћ Министарства туризма РС.

Опширније...

Нашим пријатељима у Националном парку "Дрина" смо уредили и маркирали прву стазу у парку. Надамо се да је ово само прва од многих стаза, које је потребно израдити на овом дивном простору. Отварање стазе је у мјесту Клотијевац је у уторак, 19.11.2019. у 09.00 часова.
Добродошли.

Више информација на 066 902 643

Опширније...

Планинарске организације и планинари који желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити на маил Савеза ради похађања школе у периоду од 30.08.(петак увече) до 01.09. 2019.године (курс завршава у недењу до 15 часова).
Планинарске организације и планинари који желе да се школују за маркацисте, планинаре који могу израђивати и маркирати планинарске стазе у Републици Српској, могу се пријавити на маил Савеза ради похађања школе у периоду од 29.08. до 31.08. 2019.године (викенд).

Долазак се препоручује у петак увече. Предавања почињу у суботу у 9.00 часова, а завршавају у недељу у 17 часова у планинарском дому Папин Дол, 8 километара од Чемерног. Дом ће бити отворен петак увече од 19 часова.

Опширније...

У периоду од 12.04. до 14.04.2019.године у планинарском дому Котловача је одржана школа за израду и одржавање планинарских стаза у Републици Српској. Они су прошли обуку из следећих тема:
1. Из прошлости маркирања (историјат)
2. Ознаке и осигурања на планинарским путевима
3. Маркирање и уређивање планинарских путева
4. Документација маркираних путева
5. Планинарске трансверзале, походи и поучне стазе
6. Маркираоци

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2019.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo