Планинарски савез Републике Српске

pd zelengora focaПланинарски савез Републике Српске организује 25. традиционални „ВИДОВДАНСКИ УСПОН НА МАГЛИЋ“ (2.386 м н.м.), који ће се одржати у периоду од 29.јуна до 1.јула 2018. године. Успон је 30.јуна. Домаћин акције, као и током досадашњих година је Планинарско друштво „Зеленгора“ из Фоче.

Опширније...

ПОЧЕТНА ОБУКА ЗА ВОДИЧЕ

Локација и вријеме:

Обука за водиче III категорије (водичи оспособљени за вођење вођење група у летњим условима по планинама високим до 3600 м/нв) одржаће се у периоду од 20.-29.07.2018. године, на Палама у планинарском дому „Стајна“ (домаћин ПЕД „Романија“ Пале).

 


Инструкторски тим:

1. Слободан Гочманац
2. Милорад Кличковић
3. Горан Бурић
4. Душко Блажић

Помоћници инструктора ће бити накнадно утврђени у зависности од броја полазника.

Опширније...

У духу добре сарадње са UNDP-ом у оквиру пројекта Via Dinarica, Планинарском савезу РС је додјељена опрема за одржавање стаза Via Dinarica и то: тример STIHL FS55 и моторна пила STIHL МС 180.
Хвала донаторима!!

Планинарски савез РС је учествовао на првом сајму спорта, који се у организацији Министарства породице, омладине и спорта, одржао 13 .маја у објекту Велесајма у Бањалуци. Сајам је био изузетно добро посјећен, а на нашем штанду, част нам је била да смо као госте имали и делегацију Планинарског савеза Србије, наше пријатеље Зорана Контића, Горана Бурића и Слободана Гочманца.

Опширније...

“ДОЛОМИТИ 2018.”

 ВРХОВИ:
-Мармолада 3343 мнв
-Пиц Бое 3152 мнв
-Лангацои 2835 мнв
-Тре Ћиме Ди Лаверадо 2999 мнв, обилазак, не пењемо врх
Полазак у Уторак у 17 часова из Бањалуке, повратак у Бањалуку у Недељу . Од 07.08.2018. послијеподне до недеље 12.08.2018.године. Ноћење је у кампу, а исхрана „из ранца“.
-ВОЂА ПУТА: ЂУКИЋ ИГОР и МАРКО САРИЋ
-ВОЂА ЕКСПЕДИЦИЈЕ: ИГОР МИЛОШЕВ и ДРАШКО ЗГОДИЋ

Опширније...

Присећање после 10 година.

Овако смо почели.
Присећа се један од потписника.

У Трнову 26. јануара 2008. године, потписан Споразум о програмско - техницкој сарадњи Планинарских савеза Републике Српске и Србије.

Опширније...

Планинарски савез РС је присуствовао 25.04.2018 обиљежавању дана РУЦЗ РС у Фочи ,а на основу споразума о сарадњи ПСРС И РУЦЗ РС. Том приликом одржана је свечана академија и вјежба јединица за спасавање. У радном дијелу одржали смо састанак са Мин.спорта Јасминком Давидовић.

Опширније...

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Комисија за оријентацију

Обавјештење свим планинарским организацијама у Републици Српској.
Екипна лига у оријентацији за ову годину почиње првим колом 12. маја у 14 часова, код споменика Првој пролетерској бригади у мјесту Рудо. Домацин такмичења је ПСД "Вихра" Рудо. Пропозиције су исте као и ранијих година.
За удаљеније екипе савез је обезбедио суфинансирање за путне трошкове , као и ранијих година. Котизација за екипе нема, јер све трошкове лиге сноси савез.
Више информација на 066 644 127.

Начелник Планинарског савеза РС
Жарко Крсмановић           

Опширније...

Састанак се одржао у згради Владе РС. Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је данас са представницима Планинарског савеза Републике Српске на челу са предсједником Љубишом Арамандом о могућностима увођења планинарских секција у основне школе и другим активностима у овој области. Представници Планинарског савеза Републике Српске изнијели су на састанку приједлог програма планинарске школе за основце, који се односи на стицање општих знања и вјештина из подручја планинарства.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2018.

 

intersportlogo

mtel