Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
428
Број прегледа чланака
1870406

ЕКСПЕДИЦИЈА ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
„КОЖУФ 2021“
(„БЈЕЛАСИЦА - БЕЛАСИЦА - КОЖУФ“)
06.08-14.08.2021. године

Пењите врхове црногорске Бјеласице и македнске Беласице, посјетите Копаоник, купајте се на Дојранском језеру, ходајте врховима планине Кожуф на граници Македоније и Грчке - поприштe борби из периода пробоја Солунског фронта, посјетите Биоградско језеро, Колашин, Струмицу и Ђевђелију...

1. дан, 6.8.2021. године (петак):
- полазак из Бањалуке у 6:00 часова,
- путовање до Црне Горе
(Бања Лука - Добој - Сарајево - Мојковац - Биоградско језеро),
- обилазак Биоградског језера у НП „Биоградска гора“
(кружна тура траје око сат времена),
- одлазак до Колашина, долазак до Ски центра Колашин, пјешачење двадесетак минута до Екокатуна „Врањак“, ноћење у Екокатуну „Врањак“.

Опширније...

Дана 15.05.2021.године у Приједору одржана је изборна скупштина Планинарског савеза Републике Српске. На сједници Скупштине изабрани су нови органи Савеза.
Гости изборне скупштине ПСРС били су: Исо Планић предсједник Планинанарског савеза Србије, др Драган Булатовић предсједник Планинарског Савеза Црне Горе, Драган Павловић градоначелник Приједора, Зоран Контић начелник водичке службе ПС Србије, те им се од срца захваљујемо на указаној части што су овај скуп увеличали.
Свим изабраним члановима у руководству Планинарском савезу Републике Српске желимо много успијеха у раду!

Опширније...

Поштовани,

Позивам Вас на Изборну Скупштину ПСРС 15.05.2021. у 17 часова у Приједору, сала Рудника жељезне руде, Улица Академика Јована Рашковића 1. 

Дружење и вечера је планирано послије Скупштине у Ресторану Аеродром Приједор.

Опширније...

23.04.2021. Планинарски савез Републике Српске је свечано отворио планинарску стазу Горња Ламовита - Етно Кањон - Прпоши - берића млин - Планинарски дом Превија под покровитељством Министарством трговине и туризма Републике Српске. Отварању стазе присустовали су министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић и градоначелник Приједора Далибор Павловић .

Опширније...


У складу са Одлуком Кризног штаба Републике Српске, а због погоршане епидемиолошке ситуације,  УО ПСРС је донио Одлуку да се суспендују све манифестације и такмичења планиране  Календаром ПСРС за 2021. годину за мјесеце април и мај.
У наставку можете погледати обавјештење које је свим спортским савезима у РС упућено од Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске дана 31.03.2021. године.

Опширније...

У прилогу можете погледати Закључак Штаба за ванредне ситације који се односи на спортске организације у Републици Српској.

РЕПУБЛИКА СРПСКА
МИНИСТАРСТВО ПОРОДИЦE, ОМЛАДИНE И СПОРТA

Број: 20.07/660-СЛ/20
Дана: 05.03.2021.

СВИМ СПОРТСКИМ САВЕЗИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Обавјештење за спортске организације

Обавјештавамо све спортске организације да је Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Владе Републике Српске од 04.03.2021. године број 69-1/21 у тачки 10 прописана забрана за организоване рекреативне активности, тренажни процес и такмичарске активности спортских организација и спортиста свих узраста осим професионалних спортских активности укључујући и тренажни процес истих.

Опширније...

Поштовани,
Молим Вас да у року од десет дана, на маил Планинарског савеза Републике Српске пошаљете приједлоге за Награде и признања савеза која ће се додијељивати на Скупштини савеза.
Комисија ће по правилнику додијелити признања и награде.

С поштовањем,

Драган Кузмановић, Kомисија за награде и признања               

Поштоване колеге,

Планинарски савез Републике Српске препоручује да се изводе све планинарске акције које су у Календару Савеза, као и планиране акције у вашим планинарским организацијама уз поштовање тренутних епидемиолошких мјера које су на снази.

Активности изводити искључиво на отвореном, формирањем планинарских колона са размаком од два метра.

После завршене шетње НЕ ЗАДРЖАВАТИ СЕ У ПЛАНИНАРСКИМ ДОМОВИМА, КАО И НЕ ОРГАНИЗОВАТИ ЗАЈЕДНИЧКО СЛУЖЕЊЕ ХРАНЕ И ОРГАНИЗОВАЊЕ ЗАБАВА.

У прилогу је допис од Министарства за породицу, омладину и спорт.

С поштовањем,
Љубиша Араманда, предсједник ПСРС

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2021.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo