Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
402
Број прегледа чланака
1762098

Na osnovu informacija o nesreći koja se desila na planini Romaniji 27.12.2014. godine Upravni odbor na telefonskoj sjednici održanoj 28.12.2014. godine daje sledeće

                                         S A O P Š T E Nj E

Dana, 27.12.2014. godine prilikom uspona na Novakovu pećinu na Romaniji, došlo je do planinarske nesreće, prilikom pada niz liticu nastradala je planinarka Snježana (Novica) Krajišnik, članica PED "MAJEVICA" iz Bijeljine.

Porodici i prijateljima nastradale Snježane Krajišnik upućujemo iskreno saučešće u ime svih planinarskih organizacija i članova.

Zahvaljujemo se svima koji su pritekli u pomoć prilikom spašavanja i evakuacije unesrećene, kao i onima koji su iskazali spremnost za pomoć.

Posebno se zahvaljujemo medicinskim radnicima, Gorskoj službi spašavanja OC "Jahorina" i helikopterskom servisu MUP-a RS.

UPRAVNI ODBOR                
PLANINARSKOG SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE

 

psrs logo 150
Izvještaj sa realizovane međunarodne škole alpinizma na teritoriji Republike Srpske "Pale 2014"

U periodu od 25. oktobra do 01. novembra 2014. godine na teritoriji opštine Pale na planini Romaniji u planinarskom domu Stajna, realizovan je Prvi međunarodni kurs početne škole alpinizma na teritoriji Republike Srpske.

Опширније...

psrs logo 150
Dana 15 i 16.novembra 2014. godine održan je kurs za markiraoce Republike Srpske. Kurs je održan u planinarskom domu Volujak na Papinu dolu, a u organizaciji Komisije za markiranje, planinarske puteve i transverzale RS. Svoje predstavnike na kursu je imalo sedam planinarskih društava Hercegovine: PD „Vučji zub“ Trebinje, PD „Koritnik“ Bileća, PSD „Lelija“Kalinovik, PD „Stolac“ Višegrad,PED „Vijogor“ Čajniče“. Kursu su prisustvovali i predstavnici novoformiranog planinarskog društva „Zimomor“ Nevesinje koji su tek u fazi uključivanja u PSRS.

Опширније...

psrs logo 150
Planinarski savez Republike Srpske
Komisija za orjentaciju

Takmičenjem na Kozari koje je održano 09.11.2014. god. završena je liga Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji. Kao i prethodnih godina liga je bila turnirskog tipa. Održana su četiri turnira, prvi u Banji Slatini, drugi na Romaniji, treći na Gostilji i završni turnir na Kozari. Uspješan domaćin i organizator završnog turnira bilo je PD „Mrakovica“ iz Kozarca.

Опширније...

psrs logo 150Planinarski savez Republike Srpske
     -komisija za orjentaciju-

Obavještenje o terminu za održavanje IV kola lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji.

IV kolo lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji će biti održano 09.11.2014. sa početkom u 10 časova.  Start će biti ispred Planinarskog doma Debeli brijeg kod Kozarca. Noćenje je previđeno u Planinarskom domu.

Sve ekipe su dobrodošle. Za više informacija se možete obratiti Žarku Кrsmanoviću na broj 066-644-127. 

psrs logo 150Planinarski savez Republike Srpske
     -komisija za orjentaciju-

Obavještenje o terminima za održavanje II i III kola lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji.

II kolo lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji će biti održano 21.09.2014. na prostorima Romanije. Domaćin takmičenja će biti planinarsko društvo „Glasinac“ Sokolac.

III kolo lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji će biti održano 28.09.2014. na lokalitetu Gostilje, u okviru tradicionalne akcije koju organizuje PSD „Stolac“ iz Višegrada.

Takmičenja počinju u 10 časova.

Napomena: Termin za IV kolo će biti naknadno određen, a takmičenje će se održati na prostoru Banjalučke regije. 

psrs logo 150
Zakazujem sjednicu Upravnog odbora PSRS dana 01.11.2014.godine u 11 časova. Mjesto održavanja sastanka je  Planinarski dom „Sustavac“ (PSD „Treskavica“ Trnovo).
Pozivam sve članove Upravnog odbora PSRS da obavezno prisustvuju zakazanoj sjednici.

16.10.2014.godine

Predsjednik PSRS      
Blagota Marković        

psrs logo 150PLANINARSKI SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE
NAČELNIŠTVO PSRS
NAČELNIK


Na osnovu plana i programa školovanja kadrova , te plana za 2014.godinu PSRS, organizuje:

POČETNI ALPINISTIČKI KURS

                        u vremenskom periodu od 17.10. do 25.10. 2014. godine.

Kurs se sastoji od 12 teorijskih predavanja sa 26 nastavnih časova i 12 tematskih jedinica treninga, vježbi i praktičkih uspona u stijeni, sa 54 nastavnih časova na lokaciji vježbališta u planinskom masivu Romanija – Republika Srpska.

Опширније...

psrs logo 150Ekipno takmičenje u planinarskoj orijentaciji u okviru 3.kola lige RS, održano je u okolini Višegrada u području Male Gostilje. Ukupno se takmičilo pet ekipa, te su postignuti sledeći plasmani:

1.PD "Stolac" Višegrad
2.PD "Čičak" Čelinac
3.PD "Klekovača" Prijedor
4.PSD "Glasinac" Sokolac
5.PD "Sjemeč" Rogatica

Bodovna razlika između ovih ekipa je minimalna , te će konačni plasman odlučiti zadnje kolo , koje će se održati u banjalučkoj regiji u novembru mjesecu.

Komisija za orijentaciju
Žarko Krsmanović 

pd zelengora focapsrs logo 150Planinarski savez Republike Srpske organizuje 21. tradicionalni „VIDOVDANSKI USPON NA MAGLIĆ“ koji će se održati u periodu od 27. do 29. juna 2014. godine. Domaćin akcije, kao i dosadašnjih godina je Planinarsko društvo „Zelengora“ Foča.

Ova planinarska manifestacija, koja je jedna od najatraktivnijih u BiH, poprimila je i međunarodni karakter jer su na dosadašnjim usponima, osim planinara iz RS i BiH, učestvovali i planinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Malte, SAD-a, Engleske, Švajcarske, Mađarske, Holandije, Njemačke i Poljske.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo