Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
415
Број прегледа чланака
1831075

psrs logo 80pxTreće kolo lige u planinarskoj orijentaciji će se održati na Lipovcu (Čelinac) u nedelju 17.11.2013. sa početkom u 10 časova. Postoji i mogućnost noćenja u planinarskom domu Kik. Domaćin je Dragan Kuzmanović (mob.065 562 715).
Više informacija na mob 066 644 127, načelinik Žarko Krsmanović

 

 

markiraoci0U skladu sa Planom i programom obučavanja kadrova u Planinarskom savezu Republike Srpske, 28 i 29.septembra 2013.godine održan je Kurs za markiraoce. Kurs je organizovala i realizovala Komisija za markiranje, planinarske puteve i transverzale  PSRS.
Kurs je održan u planinarskom domu „Crveno brdo“ u Trnavi Gornjoj, na obroncima Majevice, a domaćin je bilo PD „Majevica“ Bijeljina.
Pored teorijskog dijela  koji se sastojao od šest tema održan je i praktični dio u sklopu koga je markirana staza nazvana „Staza heroja“, a posvećena je Zoranu Radosavljeviću, koji je kao pilot stradao 1999. godine prilikom NATO agresije na Srbiju. Major Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije leteći na Migu-29 je oboren u rejonu Majevice 26. marta 1999. godine.
Po završenoj obuci izvršeno je  testiranje obučenosti.
 Zvanje Markiraoca, diplome i legitimacije markiralaca dobilo je jedanaest planinara, učesnika ovog kursa.

Опширније...


VrhRumijePlaninarski savez Republike Srpske je organizovao još jednu uspješnu planinarsku akciju , ovaj put po planinama Crne Gore i Albanije.
U akciji je učestvovalo 35 planinara iz svih krajeva Republike Srpske, a akciju su uspješno organizovali i sproveli vođa akcije Žarko Krsmanović i vođa uspona Milorad Jovanović.
Akcija je počela 23.08.2013.godine i trajala je 10 dana. Polazak je bio iz Banja Luke, a prikupljanje svih učesnika akcije je završeno u Foči, odakle je nastavljen put do Plava, Gusinja i doline Grbaje u podnožju Prokletija.

Опширније...

psrs logo 80px
Sjednica Upravnog odbora PSRS biće održana 22.09.2013. godine u Planinarskom domu Gostilja kod Višegrada sa početkom u 8 časova.
Pozivam sve članove Upravnog odbora da prisustvuju zakazanoj sjednici.

Predsjednik PSRS      
Blagota Marković       

psrs logo 80pxPlaninarske organizacije i planinari koji žele da se školuju za markaciste, planinare koji mogu izrađivati i markirati planinarske staze u Republici Srpskoj, mogu se prijaviti na E-mail Saveza radi pohađanja kursa u periodu od 28.09. do 29.09. 2013.godine (vikend).

Kurs počinje u subotu u 9.00 časova, a zavšava u nedjelju u 17 časova u planinarskom domu PED Majevica  (više o planinarskom domu na : http://pedmajevica.weebly.com/ )

Опширније...

psrs logo 80pxPrvo kolo Lige Republike Srpske u planinarskoj orjentaciji održaće se u subotu 27.07.2013. na Kozari kod planinarskog doma Široki brijeg, PD "Mrakovica" iz Kozarca. Start je u 10 časova.

Drugo kolo biće održano 24.08.2013. kod planinarskog doma Papin dol na Volujku.

Više informacija na 066 644 127, Žarko Krsmanović

psrs logo 80pxProkletije, Komovi, Skadar, Bar, Rumija i Ostrog

U periodu od 23. avgusta do 1. septembra PSRS organizuje planinarsku akciju van granica R.Srpske. Ovaj put Savez je odlučio da to bude na crnogorskim planinama, sa izletom u Albaniju.

Tačna cijena će biti saopštena kad dobijemo prijave i organizujemo prevoz. Orjentaciono : 150 KM (cijena zavisi od broja prijavljenih +- 20%). U cijenu ulaze svi troškovi noćenja u kampovima, prevoza , osiguranja i vodiča (uključujući i Skadar).

Vođa puta je Žarko Krsmanović, Vođa uspona je Milorad Jovanović

Prijave primamo do 05.08.2013. Nakon 3 dana ćemo obavjestiti učesnike o terminu i iznosu uplate.

Prijave preko planinarskih organizacija na mail saveza. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Potrebno je da prijave sadrže: imena, mobilne, mail adrese, jmbg, broj biometriskog pasoša.

Sve informacije na 063 995 770.

Plan akcije u PDF-u možete preuzeti ovdje.


 

maglic2013     U organizaciji Planinarskog saveza RS i PD „Zelengora“ iz Foče i ove godine je organizovan, dvadeseti po redu Vidovdanski uspon na Maglić. Ni loše vrijeme praćeno maglom, kišom, susnježicom i na kraju i grmljavinom nije spriječilo oko 150 planinara iz 25 planinarskih društava, da se popenju na vrh Maglića. Još toliko njih je ostalo da kampuje na Trnovačkom jezeru, jer zbog loših vremenskih uslova ipaknijesukrenuti na uspon.

     Da je ova manifestacija poprimila međunarodni karakter potvrđuje i učešće planinara iz Slovenije, Srbije, Crne Gore ...

Опширније...

psrs logo 80px
Dana 28.06.2013.godine u Foči (
Centar za kulturu i informisanje) je održana redovna Skupština PSRS sa sledećim

Dnevnim redom:

  1. Izbor Radnih tijela Skupštine, verifikacija delegata i usvajanje dnevnog reda,
  2. Izvještaji za 2012.godinu,
  3. Planovi PSRS za 2013.i 2014.godinu,
  4. Skupštinske odluke potrebne za redovan rad PSRS,
  5. Dodjela pehara i priznanja,
  6. Razno.

 

psrs logo 80px

     Planinarski savez Republike Srpske organizuje 20. tradicionalni „VIDOVDANSKI USPON NA MAGLIĆ“ koji će se održati u periodu od 28. do 30. juna 2013. godine. Domaćin akcije, kao i dosadašnjih godina je Planinarsko društvo „Zelengora“ Foča.
     Ova planinarska manifestacija, koja je jedna od najatraktivnijih u BiH, poprimila je i međunarodni karakter jer su na dosadašnjim usponima, osim planinara iz RS i BiH, učestvovali i planinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Malte, SAD-a, Engleske, Švajcarske, Mađarske, Holandije, Njemačke i Poljske.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo