Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
405
Број прегледа чланака
1789032

Опис:

- дужина стазе: 22.89 км
- окупљање: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 07:30х
- старт: Козара – Мраковица, 25. април 2020., у 08:00х
- циљ: Козара - Мраковица
- окрепне станице: 2

Пријава за трку: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3397/prijava_na_utrku

Опширније...

 Теиде је вулкан који се налази на острву Тенерифе (Канарска острва, Шпанија). Висок је 3.718 метара надморске висине што га чини навишим врхом у Шпанији, као и највишим острвом у Атлантском океану.Такође је трећи по величини вулкана на свету из базе на дну мора. Вулкан је још увек активан и своју последњу ерупцију имао је 1909. године.
Налази се у оквиру Националног парка Теиде, који је 2007. Унеско прогласио светском баштином.
ПОЛАЗАК: новембра 2020. одине из Бањалуке.
ПОВРАТАК: новембар 2020. године у Бањалуку.
СМЕШТАЈ: 5-7 ноћења у колективном смјештају
ПРЕВОЗ: Авионом са аеродрома Бањалука

Опширније...

За наше планинарске авантуре Бугарска је веома привлачна због природних љепота, услова за планинарење, туристичких атракција, повољних цијена и раузмљивости језика. У организацији ПСРС наредног љета планирамо успон на највиши врх Старе планине или Балкан планине, Ботев (2376 м/нм). Посјетићемо и Велико Трново, Проходну пећину, Витошу (2290 м/нм), Софију, Црно море...

Опширније...

И ове године Планинарски савез РС је учествовао у обиљежавању Дана Републике Српске, учешћем у паради која се одржала у Бањалуци. 

Били смо у 18 ешалону цивилног сектора, што се видјело и у директном телевизијском преносу.  

Дан РС, као и сваке године су прославили и планинари на врху Требевића, као што видимо на сликама.

У Београду 07.12.2019.године је одржан Збор водича Планинарског савеза Србије. Позвани су и наши водичи. Договорена је чвршћа сарадња наша два савеза и заједничке обуке које би требало да се одрже наредне године. У плану за 2020.годину је обука водича 3.категорије у јуну у Бијељини и за 2. категорију у новембру мјесецу. Семинар за постојеће водиче током фебруара.

Планинарски савез РС је од 13. до 16. новембра узео учешће на Сајму туризма, пропагирајући своје активности и планинарске организације у Републици Српској.

Овај сајам је одлична прилика за омасовљење и упознавање са нашим смјештајним капацитетима у планинарским домовима.

Више можете видјети на фотографијама.

Опширније...

У подручју Националног парка "Дрина",  Планинарски савез Републике Српске је израдио  планинарску стазу, по приједлогу домаћина. Стаза је дужине 12 километара од мјеста Клотијевац до видиковца Бијеле Воде. Стаза је средње тежине и одлично је маркирана. Група планинара и домаћина је свечано отворила ову стазу. 

Овом стазом желимо срећан рад нашем новом Националном парку.

Опширније...

Према плану Планинарског савеза Републике Српске у периоду од 11. до 23. октобра 2019. године, реализована је експедиција под називом „Мароко 2019“. Циљ експедиције је био успон на планински масив сјеверне Африке, Велики Атлас,односно, на његов највиши врх Тоубкал, чија надморска висина износи 4167 метара. Чланове експедиције чине 22 планинара из осам планинарских друштава Републике Српске...
Извјештај са ове експедиције можете преузети у PDF прилогу у наставку. 

У Бијељини, 17.11.2019. је одржан заједнички састанак Планинарских савеза Србије и Републике Српске. Разговори су се водили на наjвишем нивоу, у пријатнoј атмосфери, везани за заједничке обуке, стазе и манифестације у наредној години. Свечаном догађају су допринијели изврсни домаћини ПЕД "Мајевица" из Бијељине.

У периоду од 3. до 11. августа 2019. године је реализована планирана експедиција Планинарског савеза Републике Српске. Експедиција је обухватала успоне на врхове у регији Западна Македонија: Титов врх (Шар-планина) 2747 мнв, Магаро (планина Галичица) 2255 мнв и Пелистер (планина Баба) 2601 мнв, што су уједно највиши врхови наведених планина.
Извјештај можете преузети у PDF документу у наставку.Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo