Планинарски савез Републике Српске

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СЛУЖБЕ
ПСРС


 

Logo vodicke sluzbe psrs


Logo gorske sluzbe psrs


 Logo sluzba za planinarske staze

Статистика

Посетиоци
39
Чланци
389
Број прегледа чланака
1717008

ПД Клековача – Приједор издала је званично саопштење на својој страници поводом Отказивања традиционалне акције : „ Наша традиционална планинарска манифестација „ Поздрав прољећу“ неће бити одржана ове године.
Разлог томе је тренутна хигијенско-епидемиолошка ситуација изазвана COVID-19 болешћу тј. Забрана окупљања у групама већим од 50 особа која је још увијек на снази.“

Извор:ПД Клековача

 У Бањалуци, на Бањ брду у недјељу 27.12. у организацији Козара Ултра траил одржана трећа трка „ Бањалука Ultra Trail“ на којој је учестовало 85 тркача. Побједник је Алмир Јашаревић, који је стазу од 8 км претчао за 32 минута, друго мјесто освојио је Нандино Малешевић, а титулу трећег Дарио Веселиновић.
У женској конкуренцији најбржа је била Сњежана Писарић, друга је Драгана Рољић, док је треће мјесто освојила Биљана Вејиновић.
Предсједница Удружења грађана „ Козара Ултра Траил“ истиче да је задовољна одзивом тркача на ову трку. Ово је била посљедња трка у оквиру „ Алфа лиге“ која има укупно шест трка.

ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПЛАНИНАРСКОМ ТРЧАЊУ

– дужина стазе: 22.4 км
– окупљање: Козара – Мраковица, 1. август 2020., у 07:30х
– старт: Козара – Мраковица, 1. август 2020., у 08:00х
– циљ: Козара – Мраковица
– окрепне станице: 2

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА – http://trail.ba/?page_id=26157

Опширније...

 

Поштовани такмичари!
Обавјештавамо вас да је 3. KOZARA ULTRA - TRAIL трка ОДГОЂЕНА.
Нови датум манифестације 31. јули до 2. августа 2020. године.

Пратимо ситуацију! Желимо Вам пуно здравља.

С поштовањем,    
Невена Стојаковић  

Позивамо вас да и ове године, у недјељу 22. марта, узмете учешће у планинарском походу „Поздрав прољећу“ који сваке године окупља све више учесника из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и шире. Планирали смо поход од Рајковића преко Козарачког Камена до Мраковице у дужини од 13км. Стаза је погодна за све узрасте обилазника. Успон на Козарачки Камен и силазак су захтјевни али тај дио стазе ће бити обезбјеђен гелендерима (рукохватима). На Мраковици ће бити организован бесплатан ручак за све учеснике похода.

Опширније...

1. Козара Фото (маратон) 2020  

Пријавите се на Фото(маратон)!

Kozara Ultra Trail организује фотомаратон који ће се одржати у периоду од 24-26. априла 2020. години на планини Козара.

Фото маратон на 3. Kozara Ultra Trail 2020.
Фото маратон је фото такмичење.

Шта је ФотоМаратон?

Опширније...

КЕС "Албатрос" из Приједора , заједно са Туристичком организацијом Града Приједора организује манифестацију “Дани зиме на Козари” 2020. године одржаће се 01. и 02.фебруара 2020. године. Манифестација има за циљ да промовише туристичке потенцијале планине Козаре, а обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм.

Спортска такмичења обухватају екипна такмичења градова и општина Републике Српске у забавним играма. Гастро такмичења обухватају припремање котлића и чорби ученика угоститељских школа, извиђачких одреда и планинарских друштава, те припремање ловачког котлића ловачких удружења.

Опширније...

ПАОК "Бања Лука" из Бања Луке уз помоћ ПСД "Превија" из Ламовите организује традиционални "Осмомартовски успон на Лисину", највиши врх Козаре, дана 01.03.2020. године (недеља).
Програм акције можете погледати у прилогу.


pdf.pngОсмомартовски успон на Лисину 2020HOT
 

Планинарско-еколошко друштво „АЦЕР“ из Власенице Вас позива на Традиционални поход у Пјеновац, манифестацију која ће се ове године одржати 1. и 2. фебруара. То је манифестација која траје од 1972. године и која је прерасла у међународно дружење планинара са више од хиљаду учесника.

Опширније...

Лига РС у планинарској орјентацији 2020.

Login Form

 

intersportlogo


plantago logo